V Cerknem si manejo roke

Nedelja je na Smučarskem centru Cerkno postregla z rekordno bero dogodkov. Rekorden obisk okrog 4000 smučarjev, v sicer zelo dobro obiskanih minulih počitniških tednih, pa je prinesel minuli petek. To pomeni, da si je upravljavec centra, Hotel Cerkno, po nizu slabih sezon pošteno oddahnil.

Kljub mravljišču smučarjev na SC Cerkno včeraj pred napravami ni bilo vrst. Foto: Saša Dragoš
Kljub mravljišču smučarjev na SC Cerkno včeraj pred napravami ni bilo vrst. Foto: Saša Dragoš

CERKNO > V nedeljo, ob rani 7. uri, še pred zagonom smučarskih naprav na SC Cerkno, so se smukači pomerili za pokal Divjega petelina. Do mraka so se za odličja merili različni tekmovalci - od tistih na starih smučeh do mladih za državna prvenstva. Dobrim 3000 smučarjem so ponudili še nekaj glasbenih prireditev. Tako so se v odličnem razpoloženju iztekle zimske počitnice, ki so centru povrnile obisk iz njegovih najboljših let. S tem pa tudi upanje na slovo večletnemu poslovanju z izgubo.

Ob smučišču polna tudi prenočišča

Po nekaj tisoč smučarjih, ki so jih v Cerknem našteli vsak dan zimskih šolskih počitnic, je rekorden obisk prinesel minuli osončen petek. Tudi v oblačni nedelji, ko je pri dobrih dveh Celzijevih stopinjah na dobro urejenih progah vijugalo tisoč smučarjev manj, je center spominjal na mravljišče. Za predsednika vlade Mira Cerarja, ki se je pridružil množici uživajočih, je bila to bržčas dobra napoved umikajoče krize. Res pa je, da je na smučišču obilo tujih, zlasti hrvaških smučarjev.

Cerar, ki je po pričanju očividcev dober smučar, se je v gneči sicer uspel izmakniti našemu objektivu, nista pa se mu direktor Hotela Cerkno in vodja marketinga Vasilij Sedej in Matjaž Kosmač.

“Smuka je odlična in z obiskanostjo smo zelo zadovoljni. Že januarja, ki je še stregel z vremenskimi težavami, smo imeli neprimerljivo večji obisk kot lani in za poldrugi odstotek večji kot v zadnji dobri sezoni. Počitnice pa so izpolnile naša najbolj optimistična pričakovanja. Končne podatke o obisku bomo sicer izračunali jutri, a center je resnično spominjal na svoje najboljše dni,” je bil zadovoljen Sedej.

Polno zasedene so tudi prenočitvene zmogljivosti na Cerkljanskem. “Sam to lahko potrdim za Hotel Cerkno. Po novem letu smo imeli največ hrvaških gostov, med obema počitniškima tednoma pa domačinov. Vsem se skušamo približati z najrazličnejšimi ugodnimi akcijami, z njimi narediti smuko cenovno dostopnejšo in utrjevati dolgoletni sloves družinam prijaznega smučišča,” je povedal Sedej.

Največji obisk šele pričakujejo

Čeprav tehničnih novosti zaradi izgub in odplačila kreditov za naprave SC Cerkno že nekaj let ne ponuja, so smučarji potrdili, da pred nobeno sedežnico ni bilo treba stati v vrstah. “O tem, da naše naprave še veljajo za najsodobnejše in smučarjem prijazne v Sloveniji, ni nobenega dvoma,” sta prepričana Sedej in Kosmač.

Z množico prireditev - od zabavnih do smučarskih - si ob smučarjih prizadevajo zadovoljiti tudi nesmučarje vseh generacij.

V nedeljo so z različnimi soorganizatorji pripravili kar sedem takih prireditev. Do izteka sezone konec marca jih bodo še nekajkrat toliko. “Najbolj množičen obisk si šele obetamo. V nedeljo, 15. marca, bomo gostili hrvaško divo Severino,” je povedal Kosmač. “Če nas le vreme ne bo pustilo na cedilu,” je dodal Sedej, ki si obeta, da bodo po sezoni pustili izgubo za seboj. To je tudi letošnji cilj.

SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano