V Bovcu srečanje Slovencev iz Videmske pokrajine in Posočja

V Bovcu bo danes potekalo tradicionalno, že 47. novoletno srečanje Slovencev iz Videmske pokrajine v Italiji in iz Posočja. Slavnostna govornica bo evropska poslanka Tanja Fajon, pričakujejo tudi številne druge pomembne goste iz Videmske pokrajine in Slovenije.

Slavnostna govornica bo evropska poslanka Tanja Fajon. Foto: Robert Škrlj
Slavnostna govornica bo evropska poslanka Tanja Fajon. Foto: Robert Škrlj

BOVEC > Dolgoletno srečevanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja v začetku leta je tradicija, ki v sebi nosi globoko sporočilo slovenstva, domovinske zavednosti in pripadnosti, so v vabilu navedli na občini Bovec. Pomembno je tudi zato, ker še posebej spodbuja tako slovensko kot evropsko politično razmišljanje v smeri krepitve pravic slovenske manjšine v sosednjih državah.

Letošnje novoletno srečanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja bo potekalo v kulturnem domu v Bovcu, pri organizaciji dogodka pa ob občini Bovec sodelujejo še občini Tolmin in Kobarid ter upravna enota Tolmin.

Zbrane bo poleg Fajonove v imenu vseh treh županov pozdravil bovški župan Valter Mlekuž. Sledil bo kulturni program, ki ga tudi letos oblikujejo Slovenci z obeh strani državne meje.

STA


Najbolj brano