V Bovcu so odprli tudi nov pustolovski park

Pustolovski park so lastniki poimenovali novo adrenalinsko ponudbo ob bovški vpadnici, tik pod parkiriščem Kaninske kabinske žičnice. Adrenalinske atrakcije v parku so primerne za vse generacije, zagotavljajo. A niso za ljudi z vrtoglavico ...

Pomikanje po poligonu, ki je vpet v naravno okolje, je 
adrenalinsko doživetje in priložnost za drobne osebne zmage.
Pomikanje po poligonu, ki je vpet v naravno okolje, je adrenalinsko doživetje in priložnost za drobne osebne zmage.  

BOVEC > Najvišja točka treh adrenalinskih bovških prog je na dvanajstih metrih nad tlemi, visoko v krošnji drevesa, od koder se odpira čudovit pogled na okoliško pokrajino. Zasebna športna agencija Bovec šport center, ki je v urejanje parka vložila nekaj sredstev in veliko dela, saj so po pridobitvi ustreznih znanj in certifikatov atrakcije gradili sami, je za zdaj uredila tri proge.

Za najmlajše in tudi za najdrznejše

Prva je namenjena najmlajšim, starim od tri do deset let. Ima devet elementov, med njimi 15 metrov dolg spust po žici, priljubljeni zipline. Srednje zahtevna proga “za ljubitelje višine” ima med enajstimi elementi kar tri spuste, dolge 53, 27 in 45 metrov. Najzahtevnejša proga “za najdrznejše” seže najvišje in ponuja deset elementov z dvema spustoma. “Skupno torej ponujamo 30 različnih elementov, v naslednji sezoni pa bo na voljo še proga Junior za otroke od 10 do 15 let, z dodatnimi desetimi elementi. Tako bo Pustolovski park Bovec največji tovrstni park v dolini Soče, ki bo omogočil zadostno dozo adrenalina za vse obiskovalce Bovca, z atraktivnimi pogledi na Julijske Alpe,” pojasnjujejo v agenciji.

Park, ki obljublja adrenalin, napetost in zmagoslavno zadovoljstvo na cilju, je dobrodošla popestritev ponudbe, so prepričani bovški turistični delavci.

Pod žičnico Kanin bo adrenalinsko športno središče

“Zagotovo bo park prispeval k že tako zanimivi športno rekreativni ponudbi v Bovcu. Prvi obiskovalci so bili zelo navdušeni, še posebej starši, ki so tako dobili novo aktivnost za njihove najmlajše družinske člane,” so po nedavni otvoritvi povedali upravljalci novega pustolovskega parka.

Hkrati pa nastaja tudi novo adrenalinsko športno središče pod kaninsko gondolsko žičnico. Na isti lokaciji namreč ponudniki že izvajajo dejavnosti, kot so rafting in kajakaštvo na reki Soče, kanjoning in spusti z Monster rollerji s Kanina. Park pa je obenem tudi izvrstno izhodišče za bolj klasična kolesarjenje in pohodništvo.

VESNA HUMAR


Najbolj brano