V Biljah bodo zgradili nov vrtec

V Biljah bodo prihodnji teden začeli graditi nov vrtec. Najugodnejši ponudnik je bilo podjetje AS-Primus, s katerim je občina Miren - Kostanjevica že podpisala pogodbo. Vrtec naj bi bil zgrajen do konca leta, otroci pa bi se lahko vanj preselili v začetku leta 2016, so sporočili z občine.

V Biljah bodo prihodnji teden začeli graditi  nov vrtec, ki bo 
pravzaprav prizidek osnovni šoli. Foto: Alenka Ožbot
V Biljah bodo prihodnji teden začeli graditi nov vrtec, ki bo pravzaprav prizidek osnovni šoli. Foto: Alenka Ožbot

BILJE > Vrtec v Biljah, ki je bil zgrajen leta 1980, je zelo dotrajan in tudi pretesen za vse otroke. Ena od skupin tako gostuje v osnovni šoli. Stavbo vrtca prekrivajo azbestne cementne plošče, v njem se nabira vlaga, stene plesnijo, streha pa pušča.

Vseh teh težav bo kmalu konec, saj je občina z izvajalcem podpisala pogodbo o gradnji novega vrtca, ki bo pravzaprav prizidek osnovni šoli. Na razpis je prispelo 16 prijav, za AS-Primus pa so se odločili, ker je bila njihova ponudba najbolj ugodna, poleg tega pa imajo tudi dobre reference, bonitete in bančne garancije.

Za novogradnjo so se odločili, ker bi bila obnova dotrajane stavbe preveč zahtevna. V novem vrtcu, ki bo tudi energetsko učinkovit, bo prostor za tri oddelke, v katerih bodo lahko sprejeli 66 otrok. Poleg tega bodo pridobili jedilnico za osnovnošolske otroke, ki je sedaj nimajo, delilnico hrane, večnamenski prostor in prostore za zaposlene. Stari vrtec bodo porušili.

Za gradnjo in rušenje bodo odšteli slabih 800.000 evrov. Od tega bo 38.000 evrov primaknila država, preostalo pa je občina zagotovila v proračunih za letošnje in prihodnje leto.

STA


Najbolj brano