V Ajdovščini konec tedna vse o fitnesu

Od petka do nedelje pripravljajo v Ajdovščini 13. mednarodni kongres fitnesa, ki se ga bo po pričakovanjih udeležilo med 400 in 500 udeležencev. Iz tujine pričakujejo okrog 30 priznanih predavateljev, v teh dneh pa se bo zvrstilo tudi 15 različnih delavnic s področja fitnesa, skupinske vadbe in pilatesa.

 Foto: /
Foto: /

AJDOVŠČINA > Osrednji letni dogodek Fitnes zveze Slovenije, na katerem bodo podelili tudi diplome za letos opravljene tečaje in izpite inštruktorjev, je želel združiti poleg domače Športne zveze Ajdovščina in Športnega centra Police Ajdovščina tudi druge domače ponudnike. Prav tako pa si želijo številne udeležence iz lokalnega okolja, zato so jim namenili posebne popuste.

Predsednik Fitnes zveze Slovenije Dušan Gerlovič je na današnji predstavitvi kongresa poudaril, da želijo dvigniti raven strokovnosti na področju fitnes dejavnosti v Sloveniji. Zato bo že v petek potekal tudi sestanek lastnikov fitnes centrov.

Petkovo dogajanje se bo začelo z dopoldansko javno razpravo o možnostih zaposlovanja mladih v športu z naslovom "Šport - priložnost za mlade?". Poleg primerov dobre prakse želijo spregovoriti tudi o pomenu sodelovanja države in lokalne skupnosti ter javnega denarja za pomoč pri zaposlovanju mladih.

Gerlovič je poudaril, da je med 20.000 društvi v Sloveniji kar 8000 športnih, slednja pa bi lahko ponudila več priložnosti mladim pri zaposlovanju. Do tega bi lahko prišli tudi ob pomoči države, obenem pa bi mladim brezposelnim in udeležencem različnih športnih programov ponudili nove možnosti.

Pobuda za kongres, ki ga vsako leto pripravijo v drugem slovenskem kraju, je prišla iz Ajdovščine, kjer si želijo domačemu okolju ponuditi še več raznovrstnih športnih dejavnosti na različnih nivojih, od rekreativnih kot tudi vrhunskih, kot doslej. V Vipavsko dolino pa želijo privabiti tudi nove goste, saj bi Ajdovščina zaradi mile klime lahko bila tudi pomembno športno središče preko celega leta.

STA


Najbolj brano