Uvedli so tudi “kombinirano” ceno

Decembra bodo začele veljati drugačne cene organiziranega varstva najmlajših v občini Kanal. Novost sta posebna zneska za tako imenovane kombinirane oddelke, torej skupine otrok vseh starosti od enega do šestih let. Letos so enega takšnega oblikovali v vrtcu pri OŠ Deskle, drugega v podružnični ustanovi v Kalu nad Kanalom.

Decembra bodo začele veljati drugačne cene organiziranega 
varstva najmlajših v občini Kanal.  Foto: Ambrož Sardoč
Decembra bodo začele veljati drugačne cene organiziranega varstva najmlajših v občini Kanal.  Foto: Ambrož Sardoč

KANAL > Po novem bo torej varstvo otroka v jaslih za devet ur na dan stalo 470,26 evra na mesec, za šest ur na dan pa 376,21 evra. Enaki ceni za skupine starejših otrok (od treh do šestih let) bosta znašali 318,16 oziroma 270,44 evra, za varstvo v kombiniranem oddelku pa 333,44 evra in 266,75 evra. Staršem nobenega varovanca ne zaračunavajo teh, ekonomskih cen, marveč plačujejo le sorazmerni delež, odvisen do njihovega gmotnega položaja.

Kot je bilo slišati med razpravo o cenah v svetu občine, v vrtcih na Kanalskem prihodnje leto pričakujejo več napredovanj zaposlenih in torej višje stroške dela. Vendar pri cenah naj se to ne bi poznalo veliko, tudi zato ne, ker odkar so vrtca pri dveh šolah v dolini energetsko popravili, tam za ogrevanje porabijo znatno manj.

AS


Najbolj brano