Ustanovili so literarni klub

Koncert Adija Smolarja, filmska predstava Babica gre na jug in trije gledališki dogodki so na seznamu Kulturne zime, letošnjega projekta Kluba ajdovskih študentov in dijakov.

Natalija Vidic (levo) in Mia Hočevar, predsednica in podpredsednica Kluba ajdovskih študentov in dijakov. Foto: Alenka Tratnik
Natalija Vidic (levo) in Mia Hočevar, predsednica in podpredsednica Kluba ajdovskih študentov in dijakov. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > V Klubu ajdovskih študentov (KAŠ) in dijakov so minuli dve zimi kulturno ponudbo v mestu popestrili s filmskimi večeri v okviru Kinokoutra, letos pa so se odločili za Kulturno zimo. “Odločili smo se, da ponudimo različne vsebine, film, glasbeni dogodek, dve klasični in eno stand up predstavo. Za gledališko vsebino smo se odločili tudi zato, ker je tovrstne ponudbe v Ajdovščini manj. Mogoče pa bo to tudi zametek neke lastne produkcije,” je pred petkovim akustičnim koncertom Adija Smolarja, prvim od petih kulturno obarvanih dogodkov, povedala vodja projekta Mia Hočevar. Filmska in gledališke predstave, ki se bodo zvrstile do konca marca, bodo za obiskovalce brezplačne. Projekt Kulturna zima pa nima samo družabnega značaja.“Glede na velike reze v kulturi je prav, da na to opozorimo tudi študentje,” je dodala Hočevarjeva, tudi podpredsednica KAŠ-a, sicer pa študentka dvopredmetnega študija slovenistike in zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

V novi vodstveni ekipi KAŠ-a so v tem študijskem letu tudi sicer glavno besedo prevzela dekleta. Predsednica kluba, ki se lahko pohvali z večanjem članstva - trenutno jih je več kot 360 -, je študentka Biotehniške fakultete Natalija Vidic. Nova ekipa bo nadaljevala projekte, s katerimi je KAŠ navduševal prejšnja leta, dodali jim bodo sveže ideje in vsebine. KAŠ se vključuje v pobude lokalnega okolja. “Sodelujemo pri čistilnih akcijah in drugih projektih, povezujemo se z društvi in organizacijami, z ajdovsko srednjo šolo sodelujemo na področju ozaveščanja mladih o virusu HIV, dijaška sekcija organizira obisk Informative v Ljubljani,” je Vidiceva naštela nekaj aktualnih projektov kluba. To zimo so obudili koncertno ponudbo v mestu, za njimi je silvestrovanje v Brnu, v Ljubljani pa je zaživel literarni klub. ”Druženja so namenjena branju, razmišljanju in razpravi o slišanih literarnih prispevkih in snovanju novih. Gre za poskusni projekt, če bo gradiva dovolj, bomo mogoče razmislili o izdaji brošure,” je v imenu članov kluba napovedala Hočevarjeva.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano