Usoda novogoriške palače v rokah slabe banke

Varovalne lovilne mreže za zaščito pešcev okrog Eda centra, ki so jo odgovorni napovedali, ko je v začetku junija na pročelju počilo že četrto steklo, ne bo. Dovolj naj bi bil nadzor pročelja dvakrat na dan.

Pročelje Eda centra nadzirajo dvakrat dnevno Foto: Nace Novak
Pročelje Eda centra nadzirajo dvakrat dnevno Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Po obisku gradbenega inšpektorja pri investitorju izvajamo redni nadzor pročelja dvakrat dnevno in opažanja beležimo tudi v dnevnik. Če bi bilo karkoli narobe, bi hitro videli, saj gre za kaljeno steklo, ki v primeru poškodbe pobledi,” je povedal upravitelj Eda centra Vasja Pavlovič.

Dodal je, da bi morebitne okvare po potrebi odpravili, tako kot do zdaj, ter opozoril, da še nobeno steklo ni padlo proti tlom samo od sebe, ampak so jih morali na silo odstraniti. Za dodatne informacije nas je napotil na investitorja. Direktor družbe Euroinvest Radoš Pavlovič je potrdil, da je gradbeni inšpektor po četrti šipi, ki se je razletela, prišel na poizvedovalni sestanek, na katerem je skušal ugotoviti, kolikšna je dejanska nevarnost.

Večje nevarnosti ni

“Ko smo mu povedali, da stekla ostanejo gor, da ne padajo, je bila sprejeta odločitev o podrobnejšem nadzoru, saj smo monitoring izvajali že prej,” je pojasnil Pavlovič, ki si odločitev inšpektorja razlaga tako, da je objekt očitno dovolj varen, saj bi bi sicer izdali odločbo, da je stavba nevarna. Z vsem, kar temu sledi.

Pojasnil je še, da so se v Euroinvestu pred časom nagibali k temu, da bi postavili nekakšno varovalno visečo lovilno mrežo, predvsem zato, da bi se ljudje počutili bolj varne in jih ne bi bilo strah obiskovati Eda centra: torej iz “psihološko-komercialnega vidika,” kot se je izrazil. A zamisel ni padla na plodna tla.

Eda potrebuje gospodarja

Glede položaja družbe Euroinvest in nadaljnje usode še vedno precej praznega Eda centra, je povedal, da je usoda družbe v rokah Družbe za upravljanje terjatev bank oziroma slabe banke. Ta naj bi aktivno preučevala možnosti, predvsem v zvezi z Eda centrom.

“Pričakujemo, da bodo kmalu sprejeli odločitev, o tem, ali bodo prevzeli Edo ali ne. S tem v zvezi se bo nekaj zgodilo tudi z Euroinvestom,” je še povedal Pavlovič, ki je navedel še, da bi s prevzemom Eda dobila gospodarja, ki ga zaradi težav Euroinvesta že nekaj časa nima, in bi šla lahko naprej po poti, ki je bila zanjo začrtana.

NACE NOVAK


Najbolj brano