Urgentni center šempetrske bolnišnice sprejel prve bolnike

Ponoči so začeli delati v nekaterih delih novega urgentnega centra šempetrske bolnišnice. Ob 1. uri so v urgentni internistični ambulanti sprejeli prvega bolnika, zjutraj pa so se prostori začeli polniti tudi z ostalimi bolniki, ki so tam poiskali pomoč, je povedala pomočnica direktorice za strokovno medicinske zadeve Dunja Savnik Winkler.

Ponoči so začeli delati v nekaterih delih novega urgentnega 
centra šempetrske bolnišnice.  Foto: Leo Caharija
Ponoči so začeli delati v nekaterih delih novega urgentnega centra šempetrske bolnišnice.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER PRI GORICI > Selitev iz ambulant v pritličju bolnišnice se je začela v torek popoldne oz. zvečer. "Selitev pomeni prenos teh manjših aparatov in drugega potrošnega materiala iz sedanjih ambulant internistične in kirurške prve pomoči. To smo lahko izvedli tako, da smo včeraj okrepili delovne ekipe v ambulantah, tako da dežurni zdravniki in ostalo osebje zdravstvene nege s procesom selitve niso bili obremenjeni in jim pri tem ni bilo potrebno sodelovati," je povedala Savnik Winklerjeva.

Kljub drugačnim napovedim jim je uspelo vzpostaviti tudi triažno enoto, tako da vsak bolnik, ki pride v urgentni center z napotnico bodisi iz urgentne službe v novogoriškem zdravstvenem domu ali od svojega izbranega zdravnika, je najprej triažiran in nato ustrezno razporejen.

"Tudi danes in vse do ponedeljka ostajajo ekipe v urgentnem centru kljub prazniku ojačane prav zaradi tega, ker se še vsi prilagajamo na nove prostore in na nov način dela," je še povedala.

V šempetrskem urgentnem centru ne deluje le še enota za hitre preglede, ki naj bi jo odprli sredi januarja. Delo v tej enoti bodo opravljali specialisti družinske medicine iz novogoriškega zdravstvenega doma.

"Uspelo nam je odpreti tudi opazovalnico, trenutno so notri nekateri bolniki na terapiji ali invalidni, težko čakajoči ljudje. Tam so pod nadzorom medicinske sestre, da lažje počakajo do obravnave," je dejala Dunja Savnik Winkler.

Dežurna služba tako še nekaj časa ostaja v novogoriškem zdravstvenem domu, z napotnico pa od tam vstopajo v nadaljnje zdravljenje v urgentni center. Prav tako ostaja v Novi Gorici še nekaj časa tudi dežurna lekarna, ob sedanjo šempetrsko lekarno naj bi se preselila skupaj z novogoriško dežurno zdravstveno službo.

V šempetrski bolnišnici pa so se danes veselili še enega dogodka - novogoriški Lions Club jim je predal donacijo v višini 5000 evrov, ki jo bodo porabili za nakup nove porodne mize za tamkajšnjo porodnišnico, ki je letos praznovala 50-letnico delovanja.

STA


Najbolj brano