Univerza odhaja iz Lanthierija?

Rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik in vipavski župan Ivan Princes sta sinoči doživela hud hladen tuš. Večina vipavskih svetnikov je namreč zavrnila predlog, da bi univerzi oddali tudi atrij Lanthierijevega dvorca, ker pa je to za univerzo nesprejemljivo, fakultet in laboratorijev ne bo selila v pravkar obnovljen gospodarski del dvorca.

Rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik in vipavski 
župan Ivan Princes sta sinoči  doživela hud hladen tuš. Večina 
vipavskih svetnikov je namreč zavrnila predlog, da bi univerzi 
oddali tudi atrij Lanthierijevega dvorca.
Rektor novogoriške univerze Danilo Zavrtanik in vipavski župan Ivan Princes sta sinoči doživela hud hladen tuš. Večina vipavskih svetnikov je namreč zavrnila predlog, da bi univerzi oddali tudi atrij Lanthierijevega dvorca. 

VIPAVA > Še več, Danilo Zavrtanik, ki je s prorektorjem Gvidom Bratino po odločitvi razočaran odkorakal s seje, je omenil celo, da bodo razmislili, ali bodo ostali tudi v rezidenčnem delu dvorca. Kar bi v skrajnem primeru pomenilo, da bi se univerza popolnoma umaknila iz Vipave. Dopustil je sicer, da bi se lahko, “ko bodo svetniki razmislili z glavo in ne s čustvi”, nesoglasja zgladila.

Šokiran je bil župan Princes, ki je po ostrem sporu z nekaterimi svetniki NSi prekinil in končal sejo. Po njegovem mnenju je zavrnitev svetnikov neodgovorna. Tudi zato, ker bi z umikom univerze iz Lanthierija morda morala občina celo vračati milijone, ki jih je za obnovo dobila iz EU. Napovedal je, da bo poskusil še enkrat. Če svetnikov ne bo uspel prepričati, naj si premislijo, je celo napovedal, da bo odstopil kot župan.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano