Umrl je Hieronim Vidmar

V 57. letu je sinoči umrl Hieronim Vidmar, lastnik Turistične kmetije Sinji vrh, ki je že 25 let središče kulturnega utripa in turistične ponudbe na Gori.

Hieronim Vidmar (na fotografiji v notranjosti Šrgalove domačije) se je poslovil v 57. letu starosti. Foto: Alenka Tratnik
Hieronim Vidmar (na fotografiji v notranjosti Šrgalove domačije) se je poslovil v 57. letu starosti. Foto: Alenka Tratnik

SINJI VRH > Hieronim Vidmar je bil po poklicu gozdarski tehnik, vendar se je pred četrt stoletja odločil, da na Sinjem Vrhu postavi turistično kmetijo, ki je postala prizorišče dveh odmevnih likovnih kolonij: mednarodne kolonije Slovenija, odprta za umetnost in dobrodelne kolonije Umetniki za Karitas.

Hieronim Vidmar je skrbel tudi za ohranjanje dediščine Gore nad Ajdovščino. Z repliko Šrgalove domačije - še zanje tipične s slamo krite hiše na Gori- je ohranil podobo nekdanje stavbne dediščine, v kateri je mogoče videti tudi etnološko zbirko starega orodja. Družina Vidmar je ob letošnjem prazniku Občine Ajdovščina prejela najvišjo občinsko nagrado, petomajsko priznanje, za bogatenje turistične ponudbe ter kulturnega življenja na Gori in širše.

Spletno uredništvo


Najbolj brano