Turistom bo na voljo 40 koles

Ob nedavni konferenci o alternativnih virih energije v Novi Gorici je prodajalna koles Cult v Solkanu predstavila uvedbo sicer plačljivega sistema izposoje koles na Goriškem.

 Foto: Can Stock Photo
Foto: Can Stock Photo

NOVA GORICA > Kot je pojasnil vodja prodajalne Dejan Podgornik, bo trgovina to pomlad postala eden od centrov za izposojo koles v sistemu Bikeways, nastalem v sosednji Italiji, ki naj bi nudil ta servis na vsem Goriškem, do Tolmina in Ajdovščine. V Solkanu bo za ta namen na voljo približno 40 koles, od tega pol takih s pomožnim električnim pogonom. Podgornik računa, da bodo prevzemna mesta tudi v okoliških turističnih pisarnah. Omenja Dobrovo, kjer je ta storitev že zdaj na razpolago, pa tudi v TIC v Novi Gorici, Kanalu, Tolminu in Šempetru.

Ta prevzemna mesta naj bi se torej pridružila že vzpostavljenim na tem koncu Slovenije, poleg onega na Dobrovem še tistim v hostlu v Pliskovici, v hotelu San Martin v Šmartnem in centru Bikeways v Sežani. Sistem deluje tako, da stranke prek spletišča mreže si.bikeways.eu ali v izpostavah mreže naročijo izposojo koles in ob tem povedo, kje jih bodo prevzele in kje pustile. Pomembno je prav to, da jih najamejo na eni in vrnejo na drugi točki. Podgornik, ki je za pomladne mesece že dobil rezervacije, napoveduje, da bo kolesa za izposojo dostavljal hotelom, hostlom, kampom, če bo kje nastanjena, na primer, skupina turistov, ki bi želela kolesariti. Sodeloval bi tudi pri snovanju turističnih paketov, povezanih s kolesi, ciljna skupina strank izposojevalnice pa je pestra.

Sistem, ki so se mu pridružili v solkanski prodajalni Cult, ni brezplačen, izposoja stane od 15 evrov dalje na dan. Je pa sploh prva takšna ponudba, ki naj bi bila (v prvi vrsti turistom) na voljo širše na Goriškem. AS


Najbolj brano