Tudi v poletnih dneh zaposlili sive celice

V Trenti se danes iztekata poletna šola logike in poletni tabor računalništva, ki se ju skupno udeležuje 41 mladih z vseh koncev Slovenije. Tudi v poletnih dneh so poskrbeli za zaposlitev svojih sivih celic.

V poletni šoli logike so udeleženci tudi reševali naloge Foto: Ztks
V poletni šoli logike so udeleženci tudi reševali naloge Foto: Ztks

TRENTA > Oba tabora je organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Poletne šole logike se je udeležilo 21, poletnega tabora pa 20 mladih z vseh koncev Slovenije. V šoli logike so v minulih dneh urili možgane z logiko, logičnimi nalogami in lingvistiko. Prav včeraj so imeli predavanje na temo lingvistike, kjer so spoznavali pravila reševanja lingvističnih nalog in se preizkusili v tem.

Na taboru računalništva pa so svoje poznavanje računalniških tehnologij uporabljali v praksi in osvajali nova znanja. Našli pa so tudi nove izzive. Tako je skupina deklet pripravljala video, ena od udeleženk je programirala spletno stran, nastajale so tudi različne aplikacije.

Kot je pojasnila vodja projektov Tjaša Toni, se nekateri udeleženci enega ali drugega tabora udeležujejo že več let. Najdaljši “staž” ima verjetno udeleženka poletne šole logike, ki se je letos tabora udeležila že petič. Zato jo bodo prihodnje leto povabili, da se preizkusi v vlogi mentorice.

Kljub temu, da so se mladi v zadnjem tednu ukvarjali s kar zahtevnimi zadevami, pa so imeli dovolj časa tudi za športne in družabne aktivnosti. Nekateri so še pred zajtrkom telovadili, med odmori pa so igrali odbojko, badminton, tenis in še kaj. So se pa odpravili tudi do Kekčeve domačije in si ogledali trdnjavo Kluže.

Na skorajšnji začetek novega šolskega leta so torej sive celice udeležencev obeh taborov dobro pripravljene, saj jih niso prepustili počitniškemu lenarjenju in brezdelju.

SK


Najbolj brano