Tudi šempetrsko-vrtojbenska občina se je poravnala s SGP Gorica

Po Mestni občini Nova Gorica se je z družbo Splošno gradbeno podjetje Gorica (SGP) v likvidaciji poravnala tudi Občina Šempeter-Vrtojba. S tem je dobila v last nekaj zemljišč na območju Mlinov v Šempetru in kotlovnico v Podmarku ter tako rešila dolgoletni lastniški spor.

Podmark Foto: Leo Caharija
Podmark Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER PRI GORICI > Šempetrci so s poravnavo dobili zemljišča pod Markom. “Gre za ceste, zelenice, igrišča, ekološke otoke, javno infrastrukturo na ulici V mlinu in Podmarku. Te stvari so bile neurejene, takih problemov imamo na občini veliko, zagotovo pa je bila največja prav ta poravnava s SGP,” je povedal šempetrsko-vrtojbenski župan Milan Turk.

Z družbo v likvidaciji so se dogovorili za plačilo odškodnine v višini 30.000 evrov za nepremičnine in stavbne pravice ter 12.000 evrov za kotlovnico. Za to se je pred Okrajnim sodiščem v Novi Gorici vodil nepravdni postopek, v katerem so etažni lastniki stanovanj v Podmarku uveljavljali, da je kotlovnica pripadajoče zemljišče k stanovanjskim stavbam.

“Po mojih ocenah je odškodnina, ki smo jo plačali v poravnavi, manjša, kot bi bila potencialna škoda, če bi ta zemljišča nujno potrebovali zaradi vzdrževanja ali gradnje. Enkrat je pač treba rešiti te zaplete, saj bi se sodni postopki, ki smo jih imeli v teh zadevah, vlekli še nekaj časa, pa tudi njihov izid bi bil negotov,” je še dejal Turk.

Čeprav so na šempetrsko-vrtojbenski občini ves čas trdili, da so bile omenjene nepremičnine v njihovi lasti, je bila kot lastnica v zemljiško knjigo vpisana družba SGP. S sklenjeno poravnavo pa so omenjene nepremičnine dobili tudi formalno v svojo last.

Tako so trdili tudi na novogoriški občini, vendar so lani lastniški spor s SGP vendarle zaključili. V začetku letošnjega leta je Mestna občina Nova Gorica na račune štirih družb v zadevi SGP plačala dogovorjene denarne zneske v višini skoraj treh milijonov evrov. Novogoriška občina je tako dobila v last okrog 150.000 kvadratnih metrov zemljišč in nekaj drugih nepremičnin, med katerimi so tudi garažne hiše.

STA


Najbolj brano