Tudi na Perli poka

Vročina očitno ne “razbija” stekel le na Eda centru, pač pa tudi na pročelju Perle. Šipo, ki jo je razneslo na koščke, bodo zamenjali, nevarnosti, da bi padla na mimoidoče, pa ni.

Šipo na pročelju  Perle, ki se je najverjetneje razletela zaradi 
vročine, bodo zamenjali.  Foto: Leo Caharija
Šipo na pročelju Perle, ki se je najverjetneje razletela zaradi vročine, bodo zamenjali.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Medtem ko na pročelju Eda centra še vedno zevajo štiri luknje, kjer so v zadnjih treh letih odstranili štiri šipe iz kaljenega stekla, ki jih je razneslo na koščke, je vročina v minulih dneh svoj davek terjala tudi na steklenem pročelju Hitove Perle.

“Običajno so krive velike temperaturne spremembe in notranje napetosti v steklu. To se ni zgodilo prvič od izgradnje igralniško zabaviščnega centra Perla, dogaja se vsakih nekaj let,” je pojasnil Jure Boltar iz kabineta uprave Hita. Ker so tudi te šipe iz kaljenega stekla, ki ga na notranji strani drži folija, naj bi bil strah, da bi se steklo razletelo in padlo na mimoidoče, odveč.

“Takoj ko smo opazili napako, že v petek okrog 13. ure, smo poklicali gasilce z ustrezno dolgo lestvijo. Skupaj smo preverili dejansko stanje in dimenzije stekla. Drugi varnostni ukrepi v tem trenutku niso potrebni, saj gre za steklo s folijo,” je še pojasnil Boltar.

V Hitu imajo to specialno steklo na zalogi. Poškodovano šipo bodo zamenjali predvidoma v ponedeljek, saj mora menjavo opraviti usposobljena ekipa delavcev za delo na višini, zagotovljena mora biti vsa varnostna oprema in tudi vreme mora biti primerno.

NN


Najbolj brano