Tudi današnja dražba za Kanin neuspešna

Dražba za premoženje družbe ATC Kanin v stečaju, ki je potekala danes v Bovcu, spet ni bila uspešna. Stečajna upraviteljica Nataša Gibičar je najprej premoženje prodajala kot celoto - izklicno ceno 1,14 milijona evrov je znižala na 800.000 evrov, a edini dražitelj ponudbe ni sprejel.

Za nepremičnine v Bovcu in Žarščah, katerih izklicna cena je bila 145.000 evrov, ni bilo zanimanja, za smučišče na Kaninu, za katerega so ceno znižali z 800.000 evrov na 420.000 evrov, pa rusko podjetje Ilev Inženiring ni sprejelo cene. Foto: Rok Stopar
Za nepremičnine v Bovcu in Žarščah, katerih izklicna cena je bila 145.000 evrov, ni bilo zanimanja, za smučišče na Kaninu, za katerega so ceno znižali z 800.000 evrov na 420.000 evrov, pa rusko podjetje Ilev Inženiring ni sprejelo cene. Foto: Rok Stopar

BOVEC > Nato je stečajna upraviteljica Nataša Gibičar premoženje prodajala po delih, tudi to neuspešno.

Za nepremičnine v Žarščah, katerih izklicna cena je bila 145.000 evrov, ni bilo zanimanja, za smučišče na Kaninu, za katerega so izklicno ceno z 800.000 evrov znižali na 420.000 evrov, pa rusko podjetje Ilev Inženiring ni sprejelo cene.

Rusko podjetje Ilev Inženiring je bilo edino, ki je sodelovalo tudi na prvi, julijski dražbi. Rusi bi namreč radi znova uredili in povečali smučišče na Kaninu, a do nakupa ni prišlo, saj se jim je zdela 1,14 milijona evrov previsoka cena, čeprav jo je stečajna upraviteljica znižala s prvotne, izklicne cene 1,98 milijona evrov.

Gibičarjeva je po koncu dražbe napovedala, da bo za prodajo premoženja verjetno pripravila zbiranje ponudb. Za kaninsko smučišče je namreč zamujena še ena sezona, letošnjo zimo smučanja na tamkajšnjem smučišču še ne bo. Bo pa stečajna upraviteljica poskušala najti nekoga, ki bo vzdrževal smučišče in naprave na Kaninu. Nova zima z obilnimi snežnimi padavinami, kot je bila lanska, bi lahko povzročila še precej več škode, kot jo je že na napravah na smučišču.

Nad razpletom so razočarani tudi na bovški občini. Župan Valter Mlekuž je po dražbi povedal, da se bo ponovno sestal s stečajno upraviteljico, s katero se želi dogovoriti o nadaljnjih postopkih prodaje: “Pričakoval sem, da bomo danes le dobilo novega lastnika smučišča, ki mu želi občina pomagati do ponovnega razcveta.”

Ali bo Občina Bovec tudi sama sodelovala pri poskusu nakupa smučišča, bodo po Mlekuževih besedah odločali občinski svetniki na eni od prihodnjih sej. Razmislili bodo tudi o morebitnem nakupu nepremičnine Žaršče, ki jo je pred leti kot dokapitalizacijo ATC Kanin v višini enega milijona dala prav bovška občina.

Danes ob 14. uri bi morala potekati tudi dražba, na kateri bi bilo naprodaj premoženje ATC Kanin v Čezsoči, a ni nihče vplačal varščine, zato dražbe ni bilo. Izklicna cena za tamkajšnje tri nepremičnine in manjšo vlečnico z nekaj opreme je 97.281 evrov.

STA


Najbolj brano