Tudi če je ena, da je le resna

Občina Bovec je včeraj prejela dve ponudbi za najem hotela Šola v Logu pod Mangrtom. Danes ju bo posebna komisija odprla in ugotovila, ali sta popolni. Morda se bo tudi že odločila za najemnika.

 Občina Bovec je  prejela dve ponudbi za najem hotela Šola v Logu pod Mangrtom. Foto: Neva Blazetič
Občina Bovec je prejela dve ponudbi za najem hotela Šola v Logu pod Mangrtom. Foto: Neva Blazetič

LOG POD MANGRTOM > Na vprašanje, ali so morda pričakovali več kot le dve ponudbi, župan Valter Mlekuž odgovarja: “Ne potrebujemo desetih ponudb, potrebujemo samo eno in to resno. Upam, da bo tokrat uspelo in bomo dobili novega najemnika hotela Šola. Eden pomembnejših pogojev je, da bo odprt vse leto.”

Morda bo nov najemnik znan že danes. Mlekuž pravi, da bodo ponudbi odprli popoldne in se po možnosti že kar odločili. “O najemniku bo odločala komisija, v katero sem poleg dveh predstavnikov Občine Bovec imenoval tudi predstavnika solastnice, Razvojne zadruge Log pod Mangrtom.”

Izhodiščna oziroma izklicna mesečna najemnina za hotel s 550 kvadratnimi metri neto površine in 776 kvadratnih metrov velikim dvoriščem, znaša 1300 evrov. Toda prednost bodo imeli tisti, ki ponujajo več. Poleg tega bi na občini raje videli najemnika, ki je pripravljena objekt tudi kupiti. Ob tem bo moral izkazati ekonomsko utemeljeno ponudbo.

Najem bodo sklepali za pet let, hotel pa mora biti odprt prek vsega leta. Novi najemnik, če ga bodo seveda izbrali, bo moral ob podpisu pogodbe plačati najemnino za dve leti. Če bodo vmes našli kupca, se bo moral iz hotela umakniti v treh mesecih. Med razpisnimi pogoji je še zahteva, da imajo pri zaposlitvah prednost domačini, najemnik pa hotela ne bo smel dajati v podnajem.

Poleg občine na novega najemnika zlasti težko čakajo v Logu pod Mangrtom. Doslej s štirimi niso imeli sreče. Upajo, da se bo z resnim hotelirjem v kraj povrnil živahen turistični utrip.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano