Tudi SD poziva: Pocenite “vodo”!

V novogoriškem SD so sklenili novogoriškega župana pozvati, naj vodstvo občine pretehta, kakšne cene oskrbe z vodo in odvajanja odplak je nedavno uvedlo. Ta korak naj popravi tako, da občanov in gospodarstva ne bo tako obremenil.

 Nove cene    niso “udarile po vseh”, a imetnikom stanovanj so 
se  fiksni  mesečni stroški za vodo lahko celo podeseterili.
Nove cene niso “udarile po vseh”, a imetnikom stanovanj so se fiksni mesečni stroški za vodo lahko celo podeseterili. 

NOVA GORICA > Na takrat šele predvidene posledice novih, znatno višjih cen omrežnin za oskrbo z vodo oziroma odvajanje odplak v Mestni občini Nova Gorica so v novogoriški SD opozarjali že ob potrjevanju v mestnem svetu v februarju. A so bili preglasovani.

Nove cene sicer niso “udarile po vseh”, a imetnikom stanovanj so se fiksni mesečni stroški za vodo lahko celo podeseterili, pa čeprav to lahko pomeni le skok z enega na sedem evrov na mesec. Še bolj je udarilo po malih podjetjih ali podjetnikih, ki so zaradi predpisov o tem, kako zmogljivo omrežje za vodo morajo imeti v svojih prostorih, že doslej plačevali visoke omrežnine, nesorazmerne s porabo vode, in morajo zdaj plačevati nekajkrat več. Zneski lahko dosežejo tudi do nekaj sto evrov.

V SD zdaj predlagajo najmanj to, da se podražitve omili, se jih morda uvede postopoma, in se temeljito pretehta, kolikšne so zares upravičene. AS


Najbolj brano