Tudi Cerkno in Vojsko začenjata

Slovenskemu smučarskemu turizmu se obeta ena najzgodnejših otvoritev sezone doslej. Že jutri se bodo zavrtele naprave na Voglu in v Kranjski Gori, v soboto pa tudi v Cerknem.

Cerkno bo uvodoma ponudilo zimsko veselje v  otroškem 
parku (desno)   in ob vlečnici Dolina (v ozadju).  Foto: Igor Mušič
Cerkno bo uvodoma ponudilo zimsko veselje v otroškem parku (desno) in ob vlečnici Dolina (v ozadju).  Foto: Igor Mušič

KRANJSKA GORA, CERKNO >Sneženje z 20 do 40-centimetrsko pošiljko minuli konec tedna in nizke temperature te dni na vseh večjih slovenskih smučiščih omogočajo zasneževanje in prve obratovalne ure naprav od jutrišnjega dne dalje. Najbolj so pohiteli na Voglu in v Kranjski Gori, kjer bodo obratovali že jutri. Na Voglu bo za začetek na voljo otroški park ter progi ob štirisedežnici Brunarica in vlečnici Storeč. Tudi za smučarje tekače bo poskrbljeno. Izjemoma bo mogoče ves dan smučati že za 14 evrov. V soboto bo otvoritev tudi na z Voglom poslovno povezanem smučišču Golte (skupne dnevne vozovnice), kjer se bosta vrteli dvosedežnica in vlečnica. V Kranjski Gori bo jutri vlečnica Mala Mojca na voljo celo brezplačno. Izkušenejši bodo lahko vijugali ob Veliki Mojci.

Resnejši začetek sezone bo v soboto, ko se bodo zavrtele naprave še na šestih smučiščih. Tudi Cerkno bo med njimi. Kot je povedal vodja smučišča Ciril Peternel, bo za začetek pripravljen otroški park in proga ob vlečnici Dolina. Dovolj snega bo tudi za tekače. Vse ostale proge še zasnežujejo. Če bo mraz zdržal, bo večina smučišč na voljo čez teden dni. Za tedaj napovedujejo start sezone tudi sosedje na Starem vrhu.

Za ljubitelje smučarskega teka bo že jutri pripravljen center TSK Idrija na Vojskem s štirimi kilometri prog. Konec tedna bosta odprta tudi sprejemni objekt z izposojevalnico. Na Kalu in Lokvah na Goriškem so opravili pripravljalna dela in bodo - tako kot Javornik in Ski Bor na Idrijskem - predvidoma odprli sezono pred božičnimi počitnicami.

Najbolj kakovostna smuka (po predprodajnih cenah) se bo v soboto začela ob šestsedežnici, štirisedežnici, vlečnici in tekočem traku na Krvavcu, ki je v okviru podjetja Unitour povezan z Roglo. Tudi tam bodo za začetek delale štiri žičnice, cene vozovnic pa bodo promocijsko ugodne (8-16 evrov).

Na Koroškem v soboto načrtujejo otvoritev na Kopah. Najboljšo otvoritev za smučarje tekače bo konec tedna nudil biatlonski center na Pokljuki.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano