Trimček bo zdaj brezplačen

Nekdanji gostinski lokal pri strelišču v gozdu Panovec, ki ga imajo taborniki več let v najemu, občina zdaj oddaja v brezplačno uporabo. Kot kaže tabornikom prostorov ne bo več treba plačevati.

Kaj boljšega za tabornike, kot imeti sedež “sredi” gozda. Foto: Ambrož Sardoč
Kaj boljšega za tabornike, kot imeti sedež “sredi” gozda. Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Nekdanja okrepčevalnica Trimček, ki stoji na priljubljeni rekreacijski točki na robu mestnega gozda Panovec, že dalj časa ne sameva več. “Šesto leto imamo stavbo v najemu. Uporabljamo jo tako za skladiščenje opreme kot za srečevanja, sestanke,” razlaga starešina novogoriškega taborniškega roda Soški mejaši Vojko Vičič. Sami so zamenjali del strehe, ki je bil dotrajan, stavbo vzdržujejo, kolikor gre, notranjost so malo predelali. Želijo si ostati tam.

V preteklih dneh je Mestna občina Nova Gorica objavlja namero o oddaji okrepčevalnice v brezplačno uporabo s sklenitvijo neposredne pogodbe z nevladno organizacijo v javnem interesu. Kot so pojasnili v mestni upravi, sme občina premoženje, ki ga začasno ne potrebuje, oddati na ta način, v tem primeru pa ga namerava prepustiti dosedanjim najemnikom tabornikom, ker za to izpolnjujejo pogoje. Postali so namreč društvo v javnem interesu.

Toda kaj, če bi se na poziv odzval še kdo? “V veljavnih predpisih ni predviden postopek za takšen primer,” so odgovorili v mestni upravi. Če pa bi se to zgodilo, bi vsekakor postopali pregledno, so dodali.

AMBROŽ SARDOČ


Najbolj brano