Tokrat tudi poklon tabornikom

Ob prazniku Občine Kanal, ko se spominjajo tamkajšnjega velmoža Valentina Staniča, so letos podelili dve nagradi.

Letošnji nagrajenci iz Deskel so lani tako proslavili okrogli 
jubilej.
Letošnji nagrajenci iz Deskel so lani tako proslavili okrogli jubilej. 

KANAL > Kot že običajno, so se za praznik zbrali v dvorani kulturnega doma v Desklah, vrhunec večera pa je bila podelitev letošnjih občinskih nagrad in priznanj, tokrat skupaj petim dobitnikom.

Eno od dveh nagrad občine je prejel Vilijem Kobal iz Ajbe. V domačem kraju je vsestransko dejaven na več področjih, kajpak na prostovoljni osnovi, širši krog ljudi pa ga pozna predvsem zaradi velikih in lično izdelanih jaslic, ki jih postavlja na ogled ob koncu leta. Mala mojstrovina naj bi pritegnila že več kot 5000 obiskovalcev.

Več kot 50 let pa mlade, željne druženja v naravi ob hkratnem nabiranju znanja o njej in učenju različnih veščin, v svoje vrste pritegne zdaj edina taborniška organizacija v občini, rod Odpornih želv iz Deskel, ki so jo letos počastili z drugo občinsko nagrado. Rod je lani praznoval pol stoletja delovanja in čeprav ni bil prva tovrstna skupina v srednji Soški dolini, se je ta dejavnost ohranila le v Desklah, kjer pravijo, da ob znatni pomoči Salonita. Danes šest skupin različnih starosti sestavlja več kot 50-glavo druščino, ki se zbira na različnih taborih, prireja tudi druge dogodke in ima svoj prostor na robu Gorenjih Deskel. Priznanja občine so tokrat podelili Klari Medvešček, Heleni Vuk ter Športnemu twirling klubu Deskle.

NR


Najbolj brano