Tekmovanje Popri ponovno vabi k sodelovanju mlade z inovativnimi idejami

V Primorskem tehnološkem parku do 15. marca zbirajo prijave za letošnje podjetniško tekmovanje Popri. V treh kategorijah lahko zainteresirani prijavijo svojo podjetniško idejo, obrazloženo v predlogi, ki sledi modernim pristopom podjetništva, so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka v Vrtojbi.

 Mladi  na tekmovanju Popri  lahko preverijo, ali je njihova ideja 
dobra in dobijo povratno informacijo uspešnih podjetnikov in 
mentorjev o svoji ideji. Foto: Veronika Kravos
Mladi na tekmovanju Popri lahko preverijo, ali je njihova ideja dobra in dobijo povratno informacijo uspešnih podjetnikov in mentorjev o svoji ideji. Foto: Veronika Kravos

ŠEMPETER PRI GORICI > Organizatorji so prepričani, da je tekmovanje odlična priložnost za mlade, da svoje ideje preverijo in zapišejo ter tako naredijo prvi korak za njihovo uresničitev.

Prijavijo se lahko posamezniki ali skupine osnovnošolcev, srednješolcev ali študentov in mladih do 29. leta starosti. Svojo inovativno idejo morajo zapisati v predlogi, ki je objavljena na spletni strani tekmovanja.

Predloga mora vsebovati nasvete in napotke, ki tekmovalce usmerjajo pri zapisu ideje. Od letos lahko bodoči tekmovalci uporabljajo tudi spletno platformo Mikrobiz, ki več osebam hkrati na enem mestu omogoča izpolnjevanje in urejanje poslovnega modela. Uporaba spletne platforme je brezplačna, potrebna je le registracija, so zapisali organizatorji.

Izbor zmagovalcev podjetniškega tekmovanja Popri je dvofazno. V prvi fazi bo regionalna strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev in pedagoških delavcev, med prejetimi podjetniškimi idejami v vsaki starostni kategoriji izbrala po šest najboljših iz vzhodne in šest iz zahodne regije.

Popri je v lanskem šolskem letu k sodelovanju privabil 160 mladih z več kot 50 podjetniškimi idejami. Za nacionalno podporo mladim pri prijavi na tekmovanje je poskrbelo 27 podjetniških mentorjev, poleg tega pa je sodelovalo skupno 44 institucij znanja. Izdelke je ocenjevalo 11 članov strokovne nacionalne komisije, zaključne prireditve se je udeležilo več kot 300 obiskovalcev. Projekt pa je podprlo več kot 30 podpornikov, partnerjev in sponzorjev.

12 finalistov iz vsake starostne kategorije iz vse Slovenije se bo uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo potekalo 31. marca. Takrat bodo finalisti s petminutno osebno predstavitvijo, svojo podjetniško idejo predstavili nacionalni strokovni komisiji. Zaključek tekmovanja Popri bo 18. aprila v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica, kjer bo razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad. Nagradni sklad tekmovanja znaša 5000 evrov.

Vodja tekmovanja Popri Maja Rajer Obid mladim priporoča sodelovanje, saj bodo lahko preverili, ali je njihova ideja dobra in pridobili povratno informacijo uspešnih podjetnikov in mentorjev o svoji ideji: “Z udeležbo na tekmovanju bodo predvsem razvijali kompetence, kot so samoiniciativnost, kreativnost in podjetnost, ki jih bodo potrebovali, ko bodo iskali zaposlitev ali se podajali na svojo podjetniško pot.”

STA


Najbolj brano