Svetniki so podprli Ano Košuta Skok

Verjetno je, da bo OŠ Deskle, katere ravnatelj je bil lani razrešen, poslej vodila zdajšnja v. d. ravnateljice Ana Košuta Skok. Dobila je podporo večine v svetu Občine Kanal.

Kot je znano, je šola v Desklah lani ostala brez ravnatelja, 
potem ko je svet zavoda razrešil Vojka Simčiča.  Foto: Leo Caharija
Kot je znano, je šola v Desklah lani ostala brez ravnatelja, potem ko je svet zavoda razrešil Vojka Simčiča.  Foto: Leo Caharija

KANAL, DESKLE > Kot je znano, je šola v Desklah lani ostala brez ravnatelja, potem ko je svet zavoda razrešil Vojka Simčiča. Razlog je bil njegov mlačen odziv na ponavljajoče se nasilje med vrstniki, pozornost je vzbudil posebej en primer. Kot v. d. ravnateljice ga je nasledila Ana Košuta Skok, ki zdaj utegne prevzeti vodenje ustanove.

V četrtek so o zadevi glasovali občinski svetniki. Kajti zakon svetu zavoda nalaga, da “si mora pred odločitvijo o izbiri kandidata za ravnatelja o vseh kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje, pridobiti tudi mnenje lokalne skupnosti.”Ravnanje občine torej ni odločujoče, enako kot lani pa je zadeva tudi tokrat nekoliko segrela ozračje na seji občinskega sveta.

To se je zgodilo po tem, ko je Bruno Colavini v imenu kadrovske komisije predlagal, naj podprejo kandidaturo Ane Košuta Skok, in ko je Radivoj Černe (oba SLS) povedal, da so tudi v odboru za negospodarstvo ugotavljali, da je omenjena najbrž najboljša izbira med štirimi kandidati (dva sta odstopila). Niso pa se opredeljevali, je dodal.

Toda Risto Djurić (SD) je opozoril, da so se na koordinaciji strank dogovorili drugače: nikogar ne bodo favorizirali, ampak bodo sklenili le, naj svet zavoda izbere kandidata s podporo kolektiva in staršev. “Nič nimam proti vršilki dolžnosti, a sem proti temu, da se izrekamo o imenih,” je dodal. Njegova strankarska kolegica Mira Bandelj ga je dopolnila, da bi moral izbiro med kandidati najbrž opraviti svet zavoda, v katerem je zastopana tudi stroka, ne pa da to usmerja politika.

Colavini, Černe in Marko Bucik (Desus) so po drugi strani zagovarjali predlog komisije. Razlagali so, da je Ana Košuta Skok imela pogum prevzeti vodenje šole v težkih razmerah, da pozna šolo in njeno delo že kaže rezultate. Nazadnje jo je svet občine potrdil z razmerjem glasov 12:1. V SD so se vzdržali, Djurić je glasoval proti.

Svet zavoda bo o tem šele odločal. “Vabila na sejo še niso bila razposlana,” je bilo edino, ker nam je povedala predsednica Mirjam Košuta. AS


Najbolj brano