Štrukelj je dolg že 19 metrov

Kulinarična sekcija Turističnega društva Fara je Poletni dan Hidrie pospremila z največjo krajevno specialiteto - sirovim štrukljem. Ker mu vsako leto dodajo nekaj centimetrov, je sobotni dosegel že 19 metrov.

 Foto: Saša Dragoš
Foto: Saša Dragoš

SPODNJA IDRIJA > Pripravilo ga je 12 članic sekcije, ki so štrukelj tudi slovesno predstavile in razdelile med jedce (na fotografiji). Ker je pred leti ta dan pritegnil do 5000 Hidriinih delavcev in svojcev, v soboto, po prestrukturiranju družbe, pa dobrih 2000, je bilo dobrote več kot dovolj za vse. Žene, ki zagotavljajo, da jih priprava ogromnega, slastnega štruklja veseli, bodo novega zamesile na krajevni praznik za veliki šmaren sredi avgusta. Tega zaradi postrežbe romarjev v Marijino cerkev s štruklji imenujejo tudi pr'farski štrukljevc. SD


Najbolj brano