Odprli nov kolesarski park

Smučarski center Cerkno je odprl poletno sezono in obiskovalcem ponudil nov atraktiven kolesarski park. Z raznovrstno ponudbo želi Hotel Cerkno, ki s centrom upravlja, sezono raztegniti čez vse leto. Lani je namreč zaradi neugodnega vremena, ki je decembra onemogočil smuko, imel skoraj 900.000 evrov izgube. K sreči je hotel v Cerknem od maja bolj zaseden kot lani.

Črnovrško plažo  so obiskovalci napolnili že na uvodni dan sezone.  Foto: Saša Dragoš
Črnovrško plažo so obiskovalci napolnili že na uvodni dan sezone.  Foto: Saša Dragoš

NOVAKI > Hotel Cerkno in Radio Odmev sta ob koncu tedna združila moči za glasbeno pester vstop v poletno sezono na Smučarskem centru (SC) Cerkno. Cerkljanski kolesarski klub Pedal pa je dodal tri atraktivne kolesarske steze za spuste pod sedežnico Počivalo in skozi okoliške gozdove. Skupaj z načrtovanima dvema za otroke in družine bodo zaokrožile zabavni kolesarski park.

Direktorja Hotela Cerkno Vasilija Sedeja smo zmotili v pripravah na spust po na novo urejeni progi, ki je pred dvema tednoma s pohvalami prestala krst na državnem tekmovanju v kategoriji Enduro. “Prvič sem se, nekoliko previdno, po progi že spustil. Ker sem tu, vidite, da je proga, ki pod sedežnico Počivalo vodi do vstopa nanjo, pripravljena varno. Danes začenjamo poletno sezono. Ob novem, še ne povsem dokončanem kolesarskem ponujamo še lokostrelski park in veliko igrišče z različnimi atrakcijami za mlajše obiskovalce. Največ pozornosti pa smo posvetili jedilnikom z domačo kulinariko,” je povedal Sedej.

Na jedilnikih, ki so nastali v sodelovanju z idrijskim kuharskim mojstrom Boštjanom Novakom, so za te kraje značilne “hribovske” jedi od smukavca, ričeta do različnih gobjih specialitet. Črni vrh je znano rastišče gob. Ob kolesarjih stavijo tudi na pohodnike. Ob vikendih bodo gostili etnološke in glasbene prireditve. Turistično društvo Novaki že ta konec tedna vabi na tradicionalno etnološko Poletje na Črnem vrhu.

“Zavedamo se, da je našteto šele uvod v nujno podaljšanje sezone na vse leto. Ker nam je lani vreme onemogočilo decembrsko smuko, smo minulo leto spet zaključili z okrog 900.000 evri izgube. Na srečo je hotel v Cerknem od maja bolje zasedeni kot lani. Žal pa prenočišča v restavracija Alpska perla na SC bolj ali manj samevajo. Potrebujemo zanimivo ponudbo za njeno napolnitev,” je razmišljal Sedej.

Alpske poroke, srečanja za zaključene skupine in športnike, šole zdravja v naravi, je le nekaj programov, s katerimi bi napolnili prenočišča. Uvod v sezono je bil predvsem glasben, saj je ob koncertu pihalnega orkestra Cerkno, Radio Odmev nanj pritegnil še vrsto popularnih pevcev in skupin. Ob razigranih otrocih in dejavnih kolesarjih je preostale obiskovalce najbolj pritegnila “plaža”. Ležalniki, ki jih bodo razpostavili vsak vikend (restavracija bo sicer odprta vse dni v tednu, ob vikendih pa bo do nje vozila sedežnica), so bili že na uvodu v sezono polno zasedeni. SAŠA DRAGOŠ


Najbolj brano