Z Lokvi v St. Moritz

Po včerajšnjem druženju z navijači in pokrovitelji v Šempetru je danes domačinko Ano Bucik sprejel novogoriški župan Matej Arčon.

Ana Bucik Foto: Igor Mušič
Ana Bucik Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Najboljša slovenska slalomistka, sedma z nedavnega svetovnega prvenstva v švicarskem St. Moritzu, Ana Bucik, je bila danes v rodni Novi Gorici gostja župana Mateja Arčona. Po izmenjavi daril je v spremstvu očeta Marka Bucika - sicer predsednika Smučarskega kluba Gorica - in Gorana Miškulina, prvega moža njenega glavnega pokrovitelja, podjetja Spintec, še enkrat obudila spomine na svoje najboljše vožnje doslej.

To velja posebej za paralelni slalom, v katerem je s telesom že premagala švedsko šampionko Frido Hansdotter, ki pa je boj dobila zaradi spretne poteze - pravočasnega zamaha z roko naprej, s katerim je prekinila žarek fotocelice časomerilne naprave. Tudi posamezni odseki posamičnega slaloma so bili vrhunski in časovno skoraj enaki kot pri svetovni prvakinji, Američanki Mikaeli Shiffrin.

Marko Bucik in Goran Miškulin nista pozabila omeniti, da se je Ana naučila smučati na Lokvah in da je njen uspeh tudi posledica dobrega dela Smučarskega kluba Gorica. Tako Lokve kot novogoriški klub bi si zato zaslužila še več javne denarne podpore.

IM


Najbolj brano