Športni odklop brez “luzerjev”

Mladinski center Nova Gorica je v sodelovanju s tamkajšnjim Dijaškim domom tudi letos priredil tradicionalne dijaške športne igre. Učenke in učenci srednjih šol so se vse popoldne družili na športnih igriščih ob Dijaškem domu.

Dijaki iz dijaških domov v Novi Gorici in Šempetru so včeraj stopili izza miz na igrišča.
Dijaki iz dijaških domov v Novi Gorici in Šempetru so včeraj stopili izza miz na igrišča. 

NOVA GORICA >

Spomladanski čas je za dijake zaradi bližajočega se zaključka ocenjevalnega obdobja pogosto v znamenju večurnega sedenja za knjigami in napornega umskega dela. Z namenom promocije zdravega življenjskega sloga in osveščanja mladih o pomenu športnega udejstvovanja za ohranjanje ravnovesja posameznikovega celostnega zdravja, si je Mladinski center Nova Gorica prizadeval k sodelovanju privabiti čim večje število mladih,” je pojasnila specialistka za mladinsko delo Jelena Vukmir. Ekipe mladih iz novogoriškega in šempetrskega dijaškega doma so se pomerile v odbojki, nogometu in balinanju. Vmes je bilo veliko dobre glasbe in sproščene zabave, udeleženci pa so lahko tudi sami sooblikovali dogajanje, saj jim je organizator ponudil možnost, da se preizkusijo kot napovedovalci in tehniki.

Člani najboljših ekip v posameznih športih so domov sicer odnesli nagrade, a vzdušje ni bilo tekmovalno. Športne igre so namreč potekale v duhu slogana Danes ni “luzerjev”, danes smo vsi zmagovalci, ki so ga skovali mladi sami.

“Vsi sodelujoči so dokazali, da je prava zabava, zdrava zabava, za kar so potrebni le pozitivna naravnanost in skupno vključujoče sodelovanje,” še poudarja Vukmirova. NR


Najbolj brano