Spet slavila lanska zmagovalka

Že tradicionalno so v Levpi pod okriljem Športno kulturno turističnega društva Levpa na drugo nedeljo v avgustu organizirali Mušje dirke. Tokrat je številne obiskovalce navdušila nova igra z muši (osli), kjer so slavili domačini. Predstavil se je tudi Miško iz oddaje Dan najlepših sanj.

Na Mušjih dirkah je ponovno slavila lanskoletna zmagovalka 
Nuša Madon.  Foto: Danijel Zajec
Na Mušjih dirkah je ponovno slavila lanskoletna zmagovalka Nuša Madon.  Foto: Danijel Zajec

LEVPA > Sončna nedelja je bila kot nalašč za uživanje v naravi Levpe, kjer so na svoj račun prišli ljubitelji tradicije in tudi smeha. Uvodoma so za prešerno voljo poskrbeli domači harmonikarji. Sledila je predstavitev tradicionalne oslovske vprege, zatem pa so že tako visoko temperaturo dvignile tradicionalne dirke z muši (osli). Tudi tokrat je slavila lanskoletna zmagovalka Nuša Madon iz Šmarij pri Braniku.

Nekaj posebnega so bile letos igre z muši, peteroboj dvojic, kjer so tekmovalci najprej skakali z vrečami, zatem jezdili osličke in na koncu pokali balone. Zmagala sta domačina iz Levpe Aleš Šuligoj in Filip Skrt. Seveda ni manjkala niti tombola, za razvajanje brbončic pa je poskrbel Aktiv kmečkih žena.

Zabava ob zvokih skupine Malibu je sklenila tradicionalno prireditev Levpljanov, ki je tako in tako spet pisala zgodovino Levpe, v katero domačini obiskovalce z veseljem in ponosom popeljejo v pridih že davno preteklega časa ...

AV


Najbolj brano