Šolarji ustvarjalno o varnosti v prometu

V dvorcu Coronini so danes na slovesnosti ob zaključku preventivne akcije Varno na poti v šolo in domov nagradili 20 najboljših del učencev, ki so sodelovali na likovnem natečaju.

Vrstnikom in ostalim so zapeli  učenci OŠ Ivana Roba.   Foto: Leo Caharija
Vrstnikom in ostalim so zapeli učenci OŠ Ivana Roba.  Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > Preventivno akcijo Varno na poti v šolo in domov za učence nižjih razredov osnovnih šol na severnem Primorskem Policijska uprava Nova Gorica organizira in izvaja že dolga leta. Obenem je letos organizirala že 14. likovni natečaj na temo varnosti otrok v cestnem prometu. “Cilj natečaja je predvsem izobraževanje otrok za varno udeležbo v prometu, usmerjanje in osveščanje otrok kot udeležencev v prometu,” pojasnjuje Dean Božnik z novogoriške policijske uprave. Otroci in mladoletniki spadajo v skupino “šibkejših” udeležencev, ki se zelo redko pojavljajo kot povzročitelji prometnih nesreč, saj so v prometu največkrat udeleženi kot pešci, potniki v avtobusih, sopotniki v osebnih vozilih in kasneje tudi kot vozniki koles oziroma koles z motorjem. Njihova varnost je v največji meri odvisna od ravnanja in vzgoje staršev, pa tudi od njihovega poznavanja in spoštovanja prometnih pravil.

V okviru letošnjega likovnega natečaja je prispelo 121 likovnih del učencev tretjih razredov osnovnih šol na tem območju, nato pa je tričlanska komisija izbrala 20 najboljših. Danes so na sedežu Občine Šempeter-Vrtojba pripravili zaključno prireditev akcije z odprtjem razstave nagrajenih likovnih del. Najmlajšim sta praktične nagrade podelila komandir Policijske postaje Nova Gorica Sejad Jušić in šempetrski župan Milan Turk, kulturni program pa so oblikovali člani Policijskega orkestra in učenci OŠ Ivana Roba. Nagrajena likovna dela bodo v avli šempetrske mestne hiše razstavljena do prihodnjega petka.

MM


Najbolj brano