O uvedbi stečaja Agroinda bo odločal izvedenec

Tudi tretji narok o predlogu za uvedbo stečajnega postopka za Agroind, ki so ga marca letos vložili zaposleni te družbe, ni prinesel končne odločitve. Morda ji bodo bliže po preučitvi naročenega izvedenskega mnenja o (morebitnih) razlogih za insolvenčnost.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po današnji mediaciji na novogoriškem okrožnem sodišču so se predstavniki Agroinda in zaposlenih namreč strinjali, da sodišče pred dokončno odločitvijo o stečaju pridobi izvedensko mnenje o tem, ali obstajajo razlogi za insolvenčnost Agroinda ali ne.

Delavci vztrajajo, da obstajajo razlogi za uvedbo stečaja, zastopniki Agroinda pa temu ugovarjajo.

Danes so poskusili doseči mirno razrešitev spora. Delavci so pričakovali, da bo sodišče upoštevalo njihov predlog in Agroind čim prej poslalo v stečaj. Stanje dolžnika je kritično in vsak hip bo ostal brez premoženja,” je povedal predstavnik zaposlenih Andrej Furlan. Zastopniki Agroinda pa so trdili, da družba ni prezadolžena in da je kapitalsko ustrezna. Dodali so, da je na računu družbe danes dobrih 300.000 evrov, kar bi zadoščalo za poravnavo vseh zapadlih obveznosti do delavcev.

AT


Najbolj brano