Sodišče: Podobnikova uprava ni oškodovala Hita

Drago Podobnik, Uroš Kravos in Stojan Pliberšek, nekdanji predsednik in člana uprave Hita, niso oškodovali podjetja, ko sta pred šestimi leti znižali plače vsem zaposlenim v podjetju, je odločilo novogoriško okrožno sodišče. Hit je od njiju zahteval milijon evrov odškodnine. Sodba še ni pravnomočna.

Drago Podobnik ugodnega izida odškodninske tožbe ne 
komentira, dokler sodba ne bo pravnomočna Foto: Zdravko  Primožič/Fpa
Drago Podobnik ugodnega izida odškodninske tožbe ne komentira, dokler sodba ne bo pravnomočna Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Drago Podobnik ugodnega izida prav zato ni želel komentirati. “Dokler sodba ne bo pravnomočna, se vzdržim vsakega komentarja te zadeve,” nam je dejal. V Hitu so sodbo prejeli, niso se pa še odločili, ali se bodo pritožili. “Sodišče je tožbo družbe Hit zavrnilo, glede možnosti nadaljnjih pravnih postopkov pa se bo odločalo v zakonsko predvidenem roku,” so nam pojasnili.

Hit, ki ga vodi Dimitij Piciga, je nekdanjo upravo tožil za skoraj milijon evrov. Toliko naj bi znašala poslovna škoda zaradi stavke v letu 2010, ki je sledila nižanju plač. Na toženi strani - poleg Podobnika sta bila člana takratne uprave tudi Uroš Kravos in Stojan Pliberšek - so ves čas vztrajali, da je bil ukrep nižanja plač nujen, saj je bil Hit v tistem obdobju v velikih likvidnostnih težavah, da so banke reprogramiranje kreditov pogojevale tudi in zlasti z nižanjem plač, in da bi nesprejetje tega ukrepa pomenilo še večje odpuščanje v družbi. Člani nekdanje uprave so med odškodninskim postopkom izpostavili tudi, da so zadevo v letu 2010 obravnavali z vso skrbnostjo, v dobro Hita in zakonito. Okrožno sodišče jim je pritrdilo in Hitov odškodninski zahtevek zavrnilo.

NACE NOVAK


Najbolj brano