Sočo zasedli stoječi veslači

Soča, ki je načeloma raj za kajakaše, se je v nedeljo znova izkazala kot primeren poligon tudi za nekatere druge športe na vodi. Prevladovali so pristaši stoječega veslanja oziroma supanja.

Namesto kajakašev so na Soči nad solkanskim jezom v 
nedeljo kraljevali pristaši stoječega veslanja. Foto: Nace Novak
Namesto kajakašev so na Soči nad solkanskim jezom v nedeljo kraljevali pristaši stoječega veslanja. Foto: Nace Novak

SOLKAN > V Kajak centru Solkan so tudi na letošnji prireditvi Sočafest najprej poskrbeli za najmlajše. Že dopoldne so se otroci lotili barvanja lesenih zabojnikov za smeti in poslikave majic z dobrodelno noto, saj so njihovi starši za vsako poslikano majico prispevali štiri evre za materinski dom. Svoje ravnotežje so lahko preverili tudi s hojo po vrvi oziroma traku (slackline).

Opoldne se je s starta na mirnejši vodi nad solkanskim jezom na tri- oziroma šestkilometrsko razdaljo pognalo 24 udeležencev tekmovanja v stoječem veslanju (stand up paddle) za slovenski pokal. Pristaši stoječega veslanja ali supanja so prišli na Sočo tudi iz Ljubljane, Kranja, Kopra, Čateža ... Zatem so obiskovalcem predstavili različne športe, s katerimi se je mogoče ukvarjati na vodi in ob njej. Najbolj zagretim je bilo na voljo tudi nekaj testne opreme. Poleg kajakov in opreme zanje so člani društva Wblch poskrbeli za prikaz tako imenovanega wakeboardinga. S pomočjo improvizirane vlečnice na vodi so udeležencem prireditve predstavili vragolije in slalomiranje na deski, gumenjaku, pa tudi s kajakom.

V popoldanskem času je sledilo še tekmovanje v stoječem veslanju za začetnike s trideseterico udeležencev.

Lepo vreme je poskrbelo za dober obisk ob Soči. Tudi v pustolovskem parku na desnem bregu reke je bilo kar nekaj obiskovalcev, za piko na i pa je bilo tu in tam slišati tudi evforične krike tistih, ki so se z bližnjega mosta čez reko metali v globino, seveda privezani na elastiko.

NACE NOVAK


Najbolj brano