Soča je premamila kopalce (foto)

V vselej hladni smaragdni reki tudi takrat, ko sonce najbolj greje, zares čofotajo le redki. Za skok v vodo in nekaj zamahov pa se jih odloči veliko. In včeraj so za to bili dani vsi pogoji.

Na  vroče popoldne je tudi v srednjem Posočju kje  plavati. Foto: Ambrož Sardoč
Na vroče popoldne je tudi v srednjem Posočju kje plavati. Foto: Ambrož Sardoč

POSOČJE > Napoved vremena za vikend je obveljala in kopališča na Soči so oživela. Največ mest, kjer reka ni deroča in je dostopna brez večjih težav, je na njenem srednjem toku in tja se ob vročini zgrinjajo v prvi vrsti domačini.

Včeraj je ob poti po soški dolini navzgor že pogled na najnižje kopališče, tisto južno od Ložic, nakazoval, da se v reki znova hladijo številni. Na plažah bolj severno so bile razmere podobne, tako pri šoli v Desklah kot gasilskem domu v Kanalu. Prave gneče sicer ni bilo, saj to ni obala morja, je pa bilo živahno. In zlasti v Desklah so kopalci dlje časa ostajali v vodi.

Le pod mostom v Kanalu ni bilo videti plavalcev, ljudje so raje imeli piknike na travnatem bregu reke. Na omenjeni plaži nekoliko bolj severno pa se je bilo mogoče znova ohladiti tudi s pijačo, ne le plavanjem. Tako bo vsak dan predvidoma vse poletje. AS


Najbolj brano