Slovenske železnice: Naša ponudba za Avrigo je bila višja

Družba Avrigo je v začetku tedna za 14,2 milijona evrov pristala v rokah družbe Adventura prevozi, na Slovenskih železnicah, kjer so se prav tako potegovali za novogoriškega avtobusnega prevoznika, pa pravijo, da je bila njihova ponudba “nedvoumno” višja. Koliko je znašala, ne navajajo.

Družba Avrigo je  za 14,2 milijona evrov pristala v rokah 
družbe Adventura prevozi, na Slovenskih železnicah pa 
pravijo, da je bila njihova ponudba “nedvoumno” višja. Foto: Leo Caharija
Družba Avrigo je za 14,2 milijona evrov pristala v rokah družbe Adventura prevozi, na Slovenskih železnicah pa pravijo, da je bila njihova ponudba “nedvoumno” višja. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA, NOVA GORICA > Iz Slovenskih železnic so danes sporočili, da so 25. avgusta oddali nezavezujočo ponudbo za 97,31-odstotni delež v družbi Avrigo, 19. oktobra pa prvo zavezujočo ponudbo. To je, kot pravijo na železnicah, Zavarovalnica Triglav ocenila kot ustrezno in veljavno ter Slovenske železnice povabila v nadaljnji postopek prodaje.

Slovenske železnice so nato 20. novembra oddale izboljšano zavezujočo ponudbo, in sicer skupaj z usklajeno pogodbo o prodaji in nakupu poslovnega deleža ter soglasjem nadzornega sveta družbe, v kateri so bili izboljšani komercialni elementi nameravane transakcije.

Na železnicah so navedli, da so imeli pri oddaji zavezujoče ponudbe vsa ustrezna soglasja, tako poslovodstva kot nadzornega sveta, na izrecni poziv Zavarovalnice Triglav pa so kot možen predhodni pogoj v pogodbo o prodaji in nakupu poslovnega deleža vključile tudi soglasje Slovenskega državnega holdinga.

Slovenske železnice ocenjujejo, da je bila njihova zavezujoča ponudba ustrezna in skladna z navodili oziroma zahtevami prodajalca.

Zavarovalnica Triglav je pogodbo o prodaji Avriga z družbo Adventura prevozi podpisala v ponedeljek, prodaja pa bo končana po pridobitvi soglasja varuha konkurence, predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta.

V zavarovalnici so v torek v sporočilu za javnost navedli, da je bila v prodajnem postopku, ki se je po prvem neuspešnem krogu obnovil julija letos, družba Adventura prevozi edina ponudnica, ki je oddala brezpogojno in zavezujočo ponudbo skladno s procesnim pismom.

Avrigo, ki ustvari več kot 20 milijonov evrov prihodkov na leto, povečini z državo, je lastnik Integrala Notranjska, Integrala Zagorje in Integrala Strojna Kočevje, lani pa so skupaj z Darkom Klaričem, lastnikom Media Publikuma, kupili še celjski Izletnik.

STA


Najbolj brano