Slabo vreme odgnalo trgovce

Tradicionalni Andrejev sejem je v soboto v središče Gorice pritegnil množice ljudi. Ulice so bile polne vse do poznih nočnih ur. V nedeljo in včeraj pa je slabo vreme zahtevalo svoj davek.

Vrtiljaki in zabaviščne naprave ostajajo v središču Gorice do ponedeljka, 8. decembra. Foto: Leo Caharija
Vrtiljaki in zabaviščne naprave ostajajo v središču Gorice do ponedeljka, 8. decembra. Foto: Leo Caharija

GORICA > Trgovci, ki so na 250-ih stojnicah ponujali najrazličnejšo opremo in blago, so se lahko v soboto zadovoljno smehljali, saj so ulice v središču mesta pokale po šivih, v nedeljo in včeraj pa so zaradi dežja in temu primerno manjšega obiska številni med njimi obupali in predhodno zapustili stojnice. Okrog sedemdeset vrtiljakov in drugih zabaviščnih naprav, ki vsako leto najbolj navdušijo otroke in mladostnike, ostaja v mestu vse do ponedeljka, 8. decembra.

Tradicionalni sejem je pritegnil tudi številne obiskovalce iz Nove Gorice in okoliških krajev na naši strani meje. Največ seveda v soboto, v nedeljo in ponedeljek pa vremenu primerno manj.

Z Andrejevim sejmom se je v Gorici začelo praznično dogajanje Goriški december, ki so ga na goriški občini pripravili v sodelovanju z združenjem trgovcev in še z nekaterimi ustanovami. Podobno kot ob prireditvi Okusi na meji, ki je po odmevnosti in obisku sicer presegla Andrejev sejem, je ta konec tedna v Gorici zaživel tudi Raštel, kjer čez leto veliko trgovinic sameva oziroma čaka na kupce ali najemnike.

NACE NOVAK


Najbolj brano