Skupaj so močnejši

V okviru novogoriške obrtno-podjetniške zbornice so pred dnevi ustanovili že dvanajsto sekcijo. Združili so se še trgovci.

Trgovci so pred dnevi ustanovili dvanajsto sekcijo v OOZ Nova Gorica.
Trgovci so pred dnevi ustanovili dvanajsto sekcijo v OOZ Nova Gorica.  

NOVA GORICA >Čeprav se je od uvedbe prostovoljnega članstva v obrtno-podjetniški zbornici članstvo sprva zmanjšalo, se v zadnjem času obrtnikom in podjetnikom, ki so v zbornici ostali, pridružujejo tudi novi. Ustanavljajo pa se tufi nove sekcije. Pred dnevi so jo ustanovili trgovci, ki jih je tudi v zbornici vedno več in so sami predlagali, da bi se povezali na tak način.

Petčlanski upravni odbor vodi Primož Černic, direktor podjetja Apia d.o.o. in eden od glavnih pobudnikov za ustanovitev sekcije. Kot so napovedali, bo program usmerjen predvsem v spremljanje zakonodaje, ki zajema tudi njihovo dejavnost, strokovna izobraževanja, načrtujejo skupno promocijo, povezovanje in sodelovanje znotraj sekcije in z ostalimi sekcijami. Povezanost v sekcijo jim bo omogočila doseganje boljših pogojev pri nabavi in s tem racionalnejše poslovanje. Želijo si tudi, da bi se jim pridružilo čim več članov.

To je že dvanajsta sekcija znotraj novogoriške območne obrtno-podjetniške zbornice. Ta se, po besedah direktorice Bože Loverčič Špacapan, “v lokalnem okolju vse bolj uveljavlja kot institucija kjer obrtniki in podjetniki dobijo celovito podporo na enem mestu. Člani na zbornici koristijo predvsem svetovanja iz različnih področij, izobraževanja, ugodnosti in popuste, ki jim jih prinaša Kartica mozaik, računovodstvo in druge storitve, pomembna pa sta tudi informiranost in povezovanje.”

MM


Najbolj brano