Simpozij o Žoržu

S simpozijem in zbornikom se bodo poklonili letos preminulemu terapevtu in psihologu Bogdanu Žoržu. Odbor k sodelovanju vabi vse, ki so ga poznali.

Bogdan Žorž  Foto: Tino Mamić
Bogdan Žorž  Foto: Tino Mamić

DORNBERK >6. marca 2014 je za človeško dojemanje mnogo prezgodaj prenehalo biti srce gospoda Bogdana Žorža, umolknila njegova prodorna beseda, omahnila njegova neutrudna roka. Slovenija je izgubila enega najboljših psihologov, psihoterapevtov in vzgojiteljev ter vsestransko dejavnega človeka,” so v prošnji za sodelovanje zapisali člani odbora.

Bogdan Žorž je bil doma iz Dornberka, a je s svojim vsestranskim delom zaznamoval vso Primorsko, s svojimi zdravorazumskimi in jasnimi besedami o vzgoji, družini in medčloveških odnosih pa je bil zelo prepoznaven v slovenski javnosti. Odbor za pripravo simpozija in zbornika o Bogdanu Žoržu, ki ga vodi dornberški župnik Boštjan Toplikar, pripravlja v soboto, 28. februarja 2015 dogodek s kulturnim programom, na katerem bo predstavljeno njegovo življenje in delo. Sodelovali bodo njegovi strokovni kolegi, prijatelji in tudi tisti, ki jim je kot terapevt pomagal.

Zato vabijo vse, ki so Žorža poznali ali kakorkoli sodelovali njim, da pošljejo prispevke o svoji izkušnji z njim. Besedila pričakujejo do 5. februarja 2015 na naslovih: bostjan.toplikar@rkc.si ali natasa.konc-lorenzutti@guest.arnes.si.NR


Najbolj brano