Šempetrcem vračajo športni park

S prijateljskim nogometnim srečanjem in prikazi vožnje s kolesi po tako imenovani dirt pump progi so dopoldne v Šempetru odprli prvi del nastajajočega športnega parka.

Dirt pump progo so dopoldne preizkusili kolesarji. Foto: Ambrož Sardoč
Dirt pump progo so dopoldne preizkusili kolesarji. Foto: Ambrož Sardoč

ŠEMPETER > Kot vedo povedati starejši krajani, pa niti ne tako starejši, so v Šempetru, ki je nastal mnogo prej kot sosednje regijsko središče in je v povojnih letih imel tudi večjo upravno težo, svojčas že premogli športni park oziroma igrišči za nogomet in rokomet. Še v 60. letih prejšnjega stoletja so z žogo igrali na temu primerno urejenih zelenicah severno od središča naselja. Kasneje so se športne površine morale umakniti tudi od daleč vidnemu novemu poslopju splošne bolnišnice.

A občina jih je z današnjim dnem uradno vrnila tja. Na kosu ravnice med glavno cesto od Šempetra do Nove Gorice, železniško progo in bolnišničnim kompleksom oziroma strugo Vrtojbice, ki je ostal neizkoriščen, so namreč namenu predali prvi del bodočega šempetrskega športnega parka. V njem sicer ne bo možno igrati “tapravega” nogometa, je pa zato ograjeno igrišče z umetno travo, krščeno dopoldne, narejeno za mali nogomet. In tik ob njem pa so urejen prostor za vadbo in nastope dobili v prvi vrsti člani društva DEŠ-FLEŠ, a hkrati tudi ostali ljubitelji kolesarjenja čez grbine. Tudi zaradi veliko prostovoljnega dela fantov iz društva je tam nastala tako imenovana dirt pump proga iz steptane zemlje. Zdaj se je mogoče peljati po njenem manjšem in manj zahtevnem delu, a zraven že stojijo v grobem oblikovani elementi celotnega poligona.

In v naslednjih nekaj letih, predvideva župan Milan Turk, ki je kajpak preizkusil obe pridobitvi, bodo med Vrtojbico in železnico uredili ves načrtovani športni park z napravami za različne dejavnosti. Naslednji na vrsti bo objekt s servisnimi in z drugimi prostori.

AS


Najbolj brano