Samo ena je Jožica Golob

Nabito polna dvorana Kulturnega doma Nova Gorica in prav posebno vzdušje na jubilejnem koncertu ob 50. obletnici dela v glasbi Jožice Golob je bil predsinočnjim najlepši možen poklon goriški zborovodji, ki je vzgojila številne generacije pevk in pevcev.

Jožica Golob (desno) je prejela tudi zlato jubilejno priznanje JSKD za 50 let dela v glasbi.  Foto: Mitja Marussig
Jožica Golob (desno) je prejela tudi zlato jubilejno priznanje JSKD za 50 let dela v glasbi.  Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Učiteljica glasbe in zborovodkinja Jožica Golob je v desetletjih povezala številne generacije mladih in kasneje starejših pevcev. Ob 50. obletnici njenega delovanja so se ji generacije nekdanjih učencev OŠ Solkan oddolžile na najlepši možen način - več kot sto se jih je združilo v pevski zbor, da bi “svoji Jožici” znova zapelo. Majhen korak čistega entuziazma nekdanjih učencev pa je kmalu prerasel v dogodek z veliko začetnico. Na jubilejnem koncertu ob 50. obletnici zborovodstva Golobove so se jim v soboto zvečer na odru novogoriškega kulturnega doma pridružili številni gostje, od njenega pevskega zbora Sanje, pevcev Vladimirja Čadeža, Tatjane Mihelj, Polone Kante Pavlin, Tanje Srednik, družine Kovačič in Kresnic do glasbenikov Armanda Mariuttija, Boštjana Simona, Boštjan Zavnika in Dejana Vidoviča. Zbor je “prevzel” Radovan Kokošar, za klavirjem pa sta jih spremljala nepogrešljiva Anica Furlan in Anže Vrabec. In Golobovo so presenetili še z Vladom Kreslinom ...

Jožica Golob je s svojim delom pustila in še pušča pečat na Goriškem. Zlato jubilejno priznanje za 50 let dela v glasbi je le ena potrditev. Tako kot tudi priznanje mestne občine, ki ga je prejela skupaj z Anico Furlan. Čustveno nabit sobotni pevski poklon ob jubileju pa je pokazal, kako neizmerno njeno delo cenijo generacije nekdanjih učencev, njene sedanje pevke, kolegi glasbeniki in zborovodje in tudi poslušalci. Vstopnice so takorekoč razgrabili, zato so se odločili, da bodo dogodek februarja ponovili.

MM


Najbolj brano