S pridom izkoristili jezero

Člani Društva Mladi Renče-Vogrsko, ki letos že šestič zapovrstjo prirejajo festival Poletje v Bukowci, so minuli konec tedna poskrbeli za oživitev jezera na Volčji Dragi. Priredili so wakeboard contest, tekmovanje v wakeboardanju.

 Foto: Društvo Mladi Renče-Vogrsko
Foto: Društvo Mladi Renče-Vogrsko

VOLČJA DRAGA >Wakeboard spada med novejše vodne športe. Nastal je kot mešanica smučanja in deskanja na vodi. Razdelimo ga lahko na dve osnovni smeri. Prva je vožnja za čolnom (boat wakeboard), druga pa vožnja na žičnici oziroma ski liftu (cable wakeboard). Osnovna razlika je, da wakeskate (deska) nima vezi.

Šport je vedno bolj priljubljen med mladimi. Obstaja že več kot 130 žičnic oziroma ski liftov po svetu. Od tega jih je velika večina, približno 100 v Evropi, največ v Nemčiji. Žičnice so v primerjavi z vožnjo za čolnom veliko cenejše in ekološko sprejemljivejše, saj ne povzročajo hrupa niti onesnaževanja vode z izlivom goriv in izpuhi motorjev.

V omenjeni športni disciplini se je minuli konec tedna na Volčji Dragi lahko preizkusil vsakdo. Domače športno društvo Wblch je namreč poskrbelo za pravi vodni spektakel in omenjeni šport približalo slehernemu ljubitelju adrenalinskih vragolij na vodi.

Organizatorji festivala Poletje v Bukowci so tako s pridom izkoristili novo lokacijo festivala ob jezeru, v petek pa nadaljujejo s tradicionalnim dogodkom Rock Šok. Nastopili bosta zasedbi Zmelkoow ter Ana Pupedan.

AC


Najbolj brano