S poletjem se je vrnila poletna scena

Nastopa DJ Lukasa in Rudija Bučarja ter nato koncert skupine Lollobrigida bodo v soboto zvečer odprli zdaj že ustaljeno novo prizorišče Poletne scene v Novi Gorici.

Vodja letnega kina  Mateja Zorn (v ospredju) je spomnila, da 
bo tudi letos dobro zastopana slovenska produkcija.   Foto: Ambrož Sardoč
Vodja letnega kina Mateja Zorn (v ospredju) je spomnila, da bo tudi letos dobro zastopana slovenska produkcija.  Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Poletna scena na ploščadi za novogoriško mestno hišo, katere gostinski del bo vrata odpiral ob 17. uri, bo poleg glasbe ponujala gledališke predstave in v avgustu tudi kino na prostem, pa potopisna in druga predavanja, kulinarične dogodke, Go Art umetniško tržnico in predvsem številne koncerte, ki jih bo dopolnjevalo še nekaj drugih na bližnjem Bevkovem trgu.

V soboto bo sceno ob 20. uri odprl DJ Lukas, uro kasneje bodo na oder stopili najprej Rudi Bučar in nato Lollobrigida. V nedeljo ob isti uri bi tam čisto drugačne vrste glasbeni večer, in sicer v družbi tenoristov Danila, Vladimirja in Davida Čadeža. Že v petek ob 20. uri bo na omenjenem trgu gala koncert Goriškega pihalnega orkestra, popoldne pa bodo nastopili učenci novogoriške glasbene šole in se poklonili 200 letom te vrste šolstva pri nas.

Kot je že iz imena moč sklepati, pa je pri poletni sceni pomembna tudi ... scena. Prizorišče dogajanja so znova uredili z že v prejšnjih sezonah rabljenimi paletami in v celoti iz lesa, Blaž Grmadnik, Aljaž Kušar in Luka Vodopivec, Ekipa WonderLaba, ki je poskrbela za opremo, je ob tem upoštevala tudi, da je letos v Novi Gorici lutkovno leto. Z njim je sodelovala kreatorka Petra Doljak, zagovornica ponovne uporabe zavrženih materialov, ki je blazine za stole odela v reklamne cerade. In v tem duhu bodo obiskovalci Poletne scene, ki jo bo vodil Kud Krea, znova sedeli na za prejšnje sezone izdelanih stolih.

Čisto novo pa je to, kje bodo na voljo informacije o dogajanju. Vsa gospodinjstva v Mestni občini Nova Gorica so sicer v nabiralnike že prejela zgibanko, ki ji je podobo vdahnila mlada novogoriška oblikovalka Špela Lutman, kadarkoli pa bodo lahko za sprotne dogodke v centru mesta kliknili na novi portal http://dogodki-novagorica.si, prilagojen kajpak tudi dostopu s pametnim telefonom. Na njem bodo poslej objavljali vse dogodke v organizaciji mestne občine. AS


Najbolj brano