S kolesom v zavetju gozda

Z ureditvijo 500 metrov dolgega odseka so na Bovškem zaokrožili kolesarsko pot med Kalom Koritnico in Bovcem izven glavnih cest. Zaradi poletne velike obremenjenosti glavnih cest s prometom, so jo kolesarji težko pričakovali. Namenjena je tudi sprehajalcem in tekačem.

Novi urejen odsek poteka vzporedno s cesto s Predela. Foto: Občina Bovec
Novi urejen odsek poteka vzporedno s cesto s Predela. Foto: Občina Bovec

BOVEC > Z novim odsekom poti v zavetju gozda se približujejo cilju, da bi krožno kolesarsko pot izven glavnih cest uredili po vsej občini. Lani so uredili odsek pri Kršovcu in ga tako povezali z Jablancami in naprej do Čezsoče, pot se nadaljuje pod Polovnikom do Loga Čezsoškega in po levem bregu Soče po gozdni vlaki, ki so jo uredili pred dvema letoma, do Trnovega ob Soči oziroma Magozda in Drežnice. Letos so za ureditev pol kilometra dolgega odseka pod Ravnim lazom namenili skoraj 15.000 evrov.

Kolesarji lahko začnejo vrteti pedala v Bovcu in nadaljujejo mimo letališča po Rogarjevi cesti do čezsoškega mosta, tam zavijejo levo in se zapeljejo do Jablanc in Kršovca, kjer jih čaka kilometer glavne ceste do Kal Koritnice. Nato spet zapeljejo na stransko pot mimo Kukča do glavne ceste iz Bovca proti Predelu, ki jo samo prečkajo in po gozdu nadaljujejo navzdol proti Bovcu, kar omogoča nov, urejen odsek. “Ker je kolesarjev tudi na Bovškem vse več, glavna cesta po ozki dolini je poleti preobremenjena, moramo urediti čim več varnih stranskih poti. Če bomo vsako leto naredili kakšen nov odsek, bomo v nekaj letih zmagali,” napoveduje bovški župan Valter Mlekuž. Letos urejen odsek je pomemben tudi za izvedbo jesenskega maratona, saj z novo traso ne bo več potrebna popolna zapora glavne ceste. “Zato bomo v proračunu tudi naprej zagotavljali denar za te posege,” obljublja župan.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano