Rus za smučarske naprave ponudil 123.000 evrov

Ponudbo za nakup smučarskih naprav na Kaninu, ki jih v stečaju družbe ATC Kanin prodaja upraviteljica Nataša Gibičar, je v roku oddal en ponudnik. Kot je povedala Gibičarjeva, je to ruski državljan, ki je za smučarske naprave na Kaninu ponudil slabih 123.000 evrov.

Kanin Foto: Igor Mušič
Kanin Foto: Igor Mušič

BOVEC > Prejeto ponudbo je stečajna upraviteljica posredovala v pregled ločitvenim upnikom, ki se bodo odločili o tem, ali jo bodo tudi sprejeli.

Dražbi za nepremičnine v Žarščah in manjše smučišče v Čezsoči nista uspeli, saj nihče ni vplačal varščine.

Ob koncu sredinega Severnoprimorskega foruma v Tolminu, kjer je bila ena od točk tudi reševanje smučišča na Kaninu, je bovški župan Valter Mlekuž povedal, da Občina Bovec ni oddala ponudbe za nakup, čeprav bi bili po podpisu pogodbe o brezplačnem prenosu lastništva za krožnokabinsko žičnico na Kanin zainteresirani za brezplačni prevzem tudi teh smučarskih naprav.

Bovška občina še ni plačala dogovorjenega zneska družbi Heta Asset resolution za brezplačni prenos lastništva krožnokabinske žičnice in restavracije Prestreljenik na vrhu smučišča. Po zagotovilih predstavnika za stike z javnostjo Občine Bovec Milana Štulca bo znesek poravnan v dogovorjenem roku, saj je bilo treba po podpisu pogodbe to še notarsko overiti.

Konec februarja so bovški občinski svetniki potrdili predlog, da občina v zameno za brezplačen prenos lastništva nad poškodovano krožnokabinsko žičnico in restavracijo Prestreljenik Heto oprosti komunalnega prispevka za parkirišče in poravna stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo. V prvi fazi ob sklenitvi pogodbe to pomeni najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa nato še preostanek za restavracijo do skupne višine stroškov 112.000 evrov.

Na bovški občini so s podpisom pogodbe in prenosom lastništva želeli pohiteti, saj bi ob hitrem razpletu dogajanja in ustanovitvi javno-zasebnega partnerstva pri vlaganju v infrastrukturo lahko zagotovili smučanje na Kaninu že prihodnjo smučarsko sezono.

Mlekuž je v preteklosti že povedal, da se o javno-zasebnem partnerstvu pogovarjajo z ruskimi vlagatelji, ki so prek podjetja Ilev Inženiring že sodelovali na dražbah za premoženje ATC Kanina v stečaju. Za Bovec pa je po možnosti, da bi v prihodnje ponovno zagnali smučišče na Kaninu, veliko zanimanja s strani tujih investitorjev.

STA


Najbolj brano