Rekreacija po korakih

Rekreativci iz Šempetra in okolice bodo jeseni le dobili prvi del športnega parka. Med Vrtojbico in obvoznico bodo postavili igrišče za mali nogomet in kolesarski poligon za 4cross. V prihodnjih letih ju nameravajo nadgradili z večnamenskim objektom, igriščema za odbojko na mivki, rolkarskim poligonom ...

Po 15 letih se bo občina v kratkem lotila urejanja športnega 
parka ob Vrtojbici. Najprej bosta prišla na vrsto kolesarski 
poligon in nogometno igrišče.  Foto: Vanesa Colja
Po 15 letih se bo občina v kratkem lotila urejanja športnega parka ob Vrtojbici. Najprej bosta prišla na vrsto kolesarski poligon in nogometno igrišče.  Foto: Vanesa Colja

ŠEMPETER > Zamisel o športnem parku v Šempetru se je pojavila pred skoraj 15 leti v času županovanja Dragana Valenčiča. Tam so pred desetimi leti sicer zgradili parkirišče in most čez Vrtojbico, ki pa še vedno vodi le do travnika in bližnjih vrtičkov. Leta 2009 se je zdelo, da se bo le premaknilo. Občina je na razpisu ministrstva za šolstvo in šport dobila zajetnih 750.000 evrov, ker pa bi morala sama dodati poldrugi milijon, se je denarju države odpovedala.

Ni pa se odpovedala športnemu parku. A ker denarja ni na pretek, se ga župan Milan Turk loteva šele zdaj in po korakih. Igrišča za nogomet, ki je bilo nekoč predvideno, ne bo, bodo pa zato tam postavili igrišče za mali nogomet z umetno travo, ob njem pa še gorsko kolesarski poligon za tako imenovan 4cross, ki si ga v društvu DEŠ Fleš že dolgo želijo.

Del se bodo lotili gradbinci CPG Nova Gorica, ki bodo omenjeno uredili predvidoma do konca septembra, občina pa bo za to plačala slabih 120.000 evrov. Včeraj sta župan Turk in direktor CPG Kristjan Mugerli podpisala pogodbo, graditi začnejo prihodnji teden.

Na občini obenem že načrtujejo, kdaj in kako nadaljevati. In predvsem, kako zagotoviti denar za ureditev približno 20.000 kvadratnih metrov veliko območje. “Vse ne bo narejeno takoj. Sprva ne bo, na primer, javne razsvetljave. Veseli pa smo, da se končno nekaj premakne. Imamo vsa soglasja, idejno zasnovo, zemljišča so vsa občinska. Prihodnje leto bi radi uredili večnamenski objekt, brez katerega takšen park ne more funkcionirati,” je dejal Turk in napovedal, da bodo kasneje tam postavili še igrišči za odbojko na mivki, manjši rolkarski poligon, uredili nekaj parkovnih površin, otroških igrišč in sprehajalno stezo.

“Pazili smo na to, da uredimo stvari, ki jih v bližnji okolici ni. In da je za te dejavnosti izražen interes društev oziroma uporabnikov,” je dodal. Prav zato je vprašanje, če bodo v prihodnosti prišla na vrsto tudi teniška igrišča, ki so sicer omenjena v idejni zasnovi.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano