Recepti za podjetniško pot

V Primorskem tehnološkem parku (PTP) so včeraj na tradicionalnem Start:up Roadshowu podjetniki izvedeli koristne informacije o možnostih financiranja in o tekmovanju Start:up Slovenija. Tistim, ki ustanovitev podjetja še načrtujejo, pa so na podlagi izkušenj in dobrih praks predstavili, kako se tega lotiti.

Predstavitve možnosti financiranja iz Slovenskega podjetniškega sklada se je udeležilo več kot 30 podjetnikov in tistih, ki še načrtujejo ustanovitev podjetja. Foto: Nace Novak
Predstavitve možnosti financiranja iz Slovenskega podjetniškega sklada se je udeležilo več kot 30 podjetnikov in tistih, ki še načrtujejo ustanovitev podjetja. Foto: Nace Novak

VRTOJBA > Osrednja tema dogodka v PTP, ki se ga je udeležilo nekaj več kot 30 podjetnikov in potencialnih podjetnikov, je bila, kako s podporo slovenskega podjetniškega ekosistema pospešiti razvoj podjetij.

Kako do denarja, ki je na voljo

Aktivnosti za čim večjo aktivacijo podjetniških talentov preko zagona lastnega podjetja organizira Iniciativa Start:up Slovenija, ki povezuje ključne deležnike slovenskega inovativnega podjetniškega okolja, med katerimi je tudi PTP.

Udeležencem so organizatorji posredovali informacije o možnostih financiranja Slovenskega podjetniškega sklada za pridobitev zagonske subvencije v višini 54.000 evrov, konvertibilnega posojila v vrednosti 75.000 evrov ali 200.000 evrov težke javne lastniške investicije.

Zbranim so predstavili tudi pogoje za sodelovanje na tekmovanju Start:up Slovenija, ki je namenjeno podjetjem v zgodnji fazi rasti, ki so mlajša od treh let, na tekmovanje pa se lahko prijavijo do 20. marca.

Nasveti za začetnike

Posamezniki in ekipe, ki svoje ideje šele razvijajo in ustanovitev podjetja načrtujejo v prihodnosti, so izvedeli, kako oblikovati uspešen poslovni model. Svoje izkušnje in nasvete jim je delil tudi Igor Panjan iz podjetja SmartPA, finalist tekmovanja Start:up Slovenija 2012 in prejemnik zagonske subvencije.

Na drugem od osmih dogodkov, ki se bodo do 13. marca odvijali po vsej državi, je aktivno sodelovala tudi ekipa PTP. “Zbranim smo predstavili podjetniške priložnosti na Goriškem s poudarkom na t.i. coworkingu in mentorstvu, pa tudi podjetniško tekmovanje POPRI - podjetje za prihodnost ter ostale programe v okviru tehnološkega parka,” je povedala direktorica Tanja Kožuh.

Srečanje se je končalo z osebnim svetovanjem podjetnikom in mreženjem. Na Primorskem bo organiziran še en Start:up Roadshow, in sicer 10. marca v Kopru.

NACE NOVAK


Najbolj brano