Recept za dolgo življenje je, da se človek ne razburja

“Vsi stari smo enkrat bili mladi,” je včeraj odmevalo v novogoriškem domu upokojencev na prisrčni slovesnosti, ki so jo za 101. rojstni dan pripravili “mladeniču” Ivanu Hvaliču.

Ivan Hvalič je praznoval    101. rojstni dan, kar je posebej za 
moškega zelo visoka starost. Foto: Alenka Ožbot
Ivan Hvalič je praznoval 101. rojstni dan, kar je posebej za moškega zelo visoka starost. Foto: Alenka Ožbot

NOVA GORICA > Ivan Hvalič je praznoval 101. rojstni dan, kar je posebej za moškega zelo visoka starost. V domu so imeli že 17 stoletnikov, med njimi pa le štiri moške. Recept za dolgo življenje je, da se človek ne razburja, pravi Ivan, ki je ponosen na svoja leta.

Rodil se je v Ozeljanu 22. novembra leta 1915, njegova družina pa je vedno stanovala na Rafutu. Rad poudarja, da je živel v štirih državah, a se nikoli ni preselil. Skoraj četrt stoletja je delal kot železničar, s pokojno ženo Matildo pa sta imela tri otroke, ki so mu, skupaj z drugimi sorodniki, prišli voščit v dom.

Na praznovanju mu je družbo delala najstarejša stanovalka, 103-letna Alojzija Hvala. Zaigrala je skupina Primula, slavljencu je zapel domski zbor, voščila sta mu tudi novogoriški župan Matej Arčon in direktor doma Bojan Stante, po šampanjcu pa so seveda še razrezali torto. Slavljenec je dobil številna darila, na koncu pa si je skromno zaželel le, da bi mu zdravje še služilo.

AO


Najbolj brano