Računsko sodišče Občini Miren-Kostanjevica mnenje s pridržkom

Računsko sodišče je o pravilnosti poslovanja Občine Miren-Kostanjevica izreklo mnenje s pridržkom v delu, ki se nanaša na zadolževanje in pravne posle, ki po vsebini pomenijo zadolžitev, v obdobju od leta 2009 do 2013 in na stanje dolga na 31. december 2013. Predložitve odzivnega poročila sodišče ni zahtevalo.

Računsko sodišče je Občini Miren-Kostanjevica izreklo 
mnenje s pridržkom.
Računsko sodišče je Občini Miren-Kostanjevica izreklo mnenje s pridržkom. 

LJUBLJANA, MIREN > Z računskega sodišča so danes sporočili, da Občini Miren-Kostanjevica ni treba predložiti odzivnega poročila, ker je že med revizijskim postopkom, kjer je bilo mogoče, odpravila odkrite nepravilnosti oziroma sprejela popravljalne ukrepe. Je pa sodišče občini dalo priporočilo za izboljšanje poslovanja.

Občina po ugotovitvah računskega sodišča v nekaj primerih ni poslovala v skladu s predpisi. Tako se je dolgoročno zadolžila s sklenitvijo pogodbe o obročnem plačevanju obveznosti, ne da bi upoštevala postopke zadolževanja občin. V odloku, s katerim je sprejela proračun, ni določila obsega zadolževanja pravnih oseb javnega sektorja na ravni občine, poleg tega soglasja k zadolžitvi javnega zavoda ni izdal občinski svet.

Računsko sodišče Občini Miren-Kostanjevica očita tudi, da ni v celoti izvajala nadzora nad zadolževanjem pravnih oseb javnega sektorja na ravni občine. Napako je storila tudi, ker od petih pravnih oseb javnega sektorja na ravni občine ni dobila podatkov o stanju zadolženosti na 31. december 2013.

STA


Najbolj brano