Računajo predvsem na Čehe

Češki Wood-Forest Group, ki je pred kratkim kupil Mladinski hotel v Bovcu, ima resne namene, zagotavlja njegov predstavnik Peter Kristan. Bovec so “izbrali načrtno, saj izpolnjuje vse pogoje in ima velik potencial za razvoj turizma,” prvi cilj pa je privabiti čim več čeških turistov.

Mladinski hotel bo morda postal odskočna deska za Čehe  v Bovcu.
Mladinski hotel bo morda postal odskočna deska za Čehe v Bovcu.  

BOVEC > V zgornjem Posočju je teh že veliko, kot kaže pa jih bo še več. Tako vsaj upajo v podružnici podjetja Wood-Forest Group, ki se sicer ukvarja s predelavo lesa za gradnje in je od občine Bovec za 250.000 evrov kupilo po potresu obnovljen in nedokončan Mladinski hotel.

“Družba Wood-Forest Group ima v Bovcu podružnico za poslovanje v turistični dejavnosti. S tem namenom je že v lanskem letu v Bovcu kupila nekaj apartmajev, ki jih zdaj pripravlja za sprejem gostov. Nakup, dokončanje in odprtje Mladinskega hotela v Bovcu je naslednji in logičen korak družbe, ki bo povečal in popestril turistično ponudbo v Bovcu,” predstavnik podjetja Peter Kristan potrjuje, da imajo resne namene, saj to ni njihova prva naložba v zgornjem Posočju. Kot dodaja, Bovca niso izbrali naključno, saj s svojo okolico “izpolnjuje vse pogoje in ima velik potencial za razvoj turizma. Slovenija je namreč lepa in raznolika država z idealno lego v Evropi. Je blizu Češki republiki, tako geografsko kot kulturno, imamo prijateljske vezi in prepleteno zgodovino.”

Za daljše počitnice v Posočju bodo skušali pritegniti svoje rojake, dodaja. “Najpomembnejši cilj družbe bodo v prvi vrsti gostje iz Češke republike, ki v večini primerov Slovenijo poznajo samo kot tranzitno državo na njihovi poti na Hrvaško,” potrjuje Kristan. “Družba verjame, da bodo njene aktivnosti postopoma pomagale spremeniti predstavo čeških turistov o Sloveniji ter da bo Slovenija za češke turiste vse bolj celostno zanimiva destinacija in ne samo tranzitna država v času poletnih dopustov,” poudarja Kristan, ki napoveduje sodelovanje z lokalnimi podjetji in lokalno skupnostjo. Kdaj bodo delavci skoraj obnovljeni hotel usposobili, pa še ni razkril.

MITJA MARUSSIG


Najbolj brano