H kmeticam so prišli Kremenčkovi, hipiji, godbe ... (foto in video)

Pustovanje v Šempetru s sprevodom skupin tudi letos ni razočaralo, kot že velikokrat, so bili domačini najštevilnejši med nastopajočimi.

Gabrci iz zamejstva so se šli novodobnega hipijevstva. 

 Foto: Ambrož Sardoč
Gabrci iz zamejstva so se šli novodobnega hipijevstva.  Foto: Ambrož Sardoč

ŠEMPETER > Pravzaprav je po že ustaljeni formuli šlo v glavnem za domačinke, dekleta, in med njimi fante, opravljene po žensko. Letos so uprizorili kmetijo, kostumi in plesna koreografija so bili tisto, na kar so stavili. Niso po manjkale niti “mične plesalke” na vozu, ki je spremljal skupino.

Voz so v Šempeter pripeljali tudi Trnovci, vendar takega iz kamna in lesa, kot se za kameno dobo iz znane risane serije spodobi. Precej bolj sodobnega, barvitega in v obliki kombija WV Tip 2 pa je imela tretja večja skupina, tista iz društva Skala iz zamejskih Gabrji. Za letošnji vikend norčij se je odela v hipijevska oblačila.

Oboji so uprizorili kratek igrani program, med tem ko so Vrtojbenci svojo zgodbo kmetov, tatov vrtnin in policije odplesal. Skupina iz Morskega, ki nosi maske karikature znanih, pa je ponudila pokušino pustovanja v domači vasi, ki bo danes.

Za prvi nastop v sprevodu so se letos organizirala dekleta iz OŠ Ivana Roba, med tem ko je enega od mnogih v Šempetru imela Tminska pustna muzika. Sodelovale so še šeme iz vogrinskega in goriškega pihalnega orkestra, iz Števerjana, Kala nad Kanalom in Aerokluba Gorica, kakor tudi iz VDC Nova Gorica. Slednje so predstavljale cvetje.

Organizatorji dogodka z zavodom KŠTM na čelu so pred shodom pustnih skupin odraslih pripravili enakega za otroke, dan pa je zaključil večer v ŠC Hit.

AS


Najbolj brano