Prvi obrisi bodočega športnega parka

Športni park Šempeter ob Vrtojbici je v teh dneh začel dobivati prve obrise. Gradbinci ravnajo teren, v kratkem pa bodo tam začeli postavljati prva objekta za rekreativce in športnike - igrišče za mali nogomet z umetno travo, ob njem pa gorsko kolesarski poligon za tako imenovan 4cross, ki si ga v društvu DEŠ Fleš že dolgo želijo.

  Gradbinci CPG Nova Gorica bodo delali   predvidoma do 
začetka   jeseni. Foto: Leo Caharija
Gradbinci CPG Nova Gorica bodo delali predvidoma do začetka jeseni. Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER > Gradbinci CPG Nova Gorica bodo delali predvidoma do začetka jeseni, občina pa bo za prvi del bodočega športnega parka plačala slabih 120.000 evrov. Kot je pojasnil župan Milan Turk, že načrtujejo, kdaj in kako nadaljevati.

A eno so ideje, drugo pa je, kje zanje dobiti denar za ureditev 20.000 kvadratnih metrov velikega območja. “Vse ne bo narejeno takoj. Sprva ne bo, na primer, javne razsvetljave. Imamo pa vsa soglasja in idejno zasnovo, tudi zemljišča so vsa občinska,” je pojasnil župan.

Če bo denar, bi prihodnje leto, na primer, zgradili večnamenski objekt, v prihodnosti pa nameravajo športni park razširiti z igrišči za odbojko na mivki, manjšim rolkarskim poligonom, urediti nekaj parkovnih površin, otroških igrišč in sprehajalno stezo. Z objekti, torej, ki jih v bližnji okolici ni in za katera so društva izrazila interes. Kot je zatrdil župan, je namreč prvi cilj, da urejene površine uporablja čim več občanov. MM


Najbolj brano